Ingezonden persbericht


Bielsko-Biala, 17 november 2011

Antoine Platen voorzitter Eurada

Antoine Platen uit Maastricht is tijdens de jaarvergadering in het Poolse Bielsko-Bialagekozen tot president van Eurada, een Europese samenwerkingsorganisatie van regionale ontwikkelingsmaatschappijen met momenteel 125 leden uit 25 Europese landen. Antoine Platen, directeur van LIOF Business Centers, vervult het voorzitterschap voor een periode van drie jaar namens de Limburgse ontwikkelingsmaatschappij NV Industriebank LIOF.

Eurada heeft tot doel het uitwisselen van informatie en het afstemmen van strategie en beleid van haar leden. Daarnaast start Eurada projecten om innovatie in Europa te stimuleren en potentiële Europese lidstaten te helpen nieuwe ontwikkelingsmaatschappijen op te richten. In Brussel is Eurada een vaste gesprekspartner van de Europese Commissie. Het bestuur van Eurada vergadert vier keer per jaar en houdt daarnaast twee keer per jaar een grote conferentie op een locatie in Europa.

Antoine Platen stond aan de basis van de oprichting van Eurada in 1991. Eerst als lid van het algemeen bestuur, daarna vijf jaar als penningmeester en de laatste drie jaar als vice-president. Aan zijn functie als directeur van LIOF Business Centers verandert verder niets. "Het is nevenfunctie, maar wel een interessante," aldus mr. Platen. "Eurada is een belangrijk en groeiend netwerk met veel Europese contacten. Het is bijzonder leerzaam om te zien hoe andere ontwikkelingsmaatschappijen functioneren en hoe projecten worden opgepakt. Daar kunnen we bij LIOF ons voordeel mee doen. En verder is het natuurlijk mooi om een aantal jaren voorzitter van deze club te zijn. Eervol, ik ben er trots op."

Meer informatie op www.eurada.org

EINDE PERSBERICHT