Honda Civic Natural Gas benoemd tot Green Car of the Year 2012

Persbericht van PR Newswire

LOS ANGELES, November 17, 2011 /PRNewswire/ --

- Winnaar bekendgemaakt tijdens persconferentie Los Angeles Auto Show op 17 november

Gedurende een persconferentie op donderdagochtend tijdens de persdagen van de Los Angeles Auto Show heeft Green Car Journal de Honda Civic Natural Gas uitgeroepen tot de lang verwachte 2012 Green Car of the Year(R)-winnaar. De geheel nieuwe 2012 Civic Natural Gas, het schoonste voertuig met verbrandingsmotor gecertificeerd voor de Amerikaanse emissiestandaard, is de vijfde generatie van deze auto op alternatieve brandstof en het enige aan de lopende band geproduceerde passagiermodel op aardas voor verkoop in de Verenigde Staten. Het voertuig loopt op schone brandstof die bijna uitsluitend nationaal ingekocht wordt en normaalgesproken ongeveer 30 procent goedkoper is dan benzine.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20060612/LAM005LOGO)

"Er is geen ander voertuig zoals de Civic Natural Gas te vinden op de Amerikaanse snelwegen, en deze erkenning zat er al een hele tijd aan te komen voor Honda," aldus Ron Cogan, redacteur en uitgever van Green Car Journal en redacteur van GreenCar.com . "De nieuwe generatie Civic Natural Gas heeft een betere brandstofefficiëntie, een mooier en ruimer ontwerp, en uitlaatgasemissies waaraan geen enkel ander voertuig met verbrandingsmotor aan kan tippen. Na het produceren van dit milieubewuste model sinds de introductie in 1998, heeft Honda nu de enorme taak om zijn buitengewone, geheel Amerikaanse sedan op aardgas aan zijn alledaagse kopers te leveren. Het voertuig biedt een geheel nieuwe reeks populaire op consument gerichte functies en is beschikbaar bij 200 Honda-dealers in 36 staten."

Aardgas is een schone, veelzijdige brandstof die in de Verenigde Staten in overvloed te vinden is. Dit maakt de Civic Natural Gas een praktische oplossing voor consumenten in heel Amerika en een zeer waardig voertuig voor de 2012 Green Car of the Year-award. De Honda Civic Natural Gas is met 38 MPGe op de snelweg een Advanced Technology Partial Zero Emissions Vehicle en beschikt tevens over Eco Assist en een selecteerbare ECON-functie om de milieuefficiëntie van het voertuig te verhogen. Naast "fast-fills (snel tanken)" in ongeveer vijf minuten bij benzinestations die aardgas aanbieden, kan de Civic Natural Gas thuis 's nachts "time-filled" worden met een aan de muur gemonteerd tankapparaat van BRC Fuel Maker. De Civic Natural Gas die $26.155 kost kan ongeveer 240 mijl rijden op een volle tank met samengeperst aardgas, bijna twee en een halve keer zoveel als het bereik van een typisch geheel elektrisch voertuig.

"De Civic Natural Gas is niet alleen een geweldig voertuig, het toont ook de toewijding van Honda aan het leveren van verschillende alternatieven voor benzine," aldus Michael Accavitti, vice-president marketing bij American Honda Motor Co., Inc. "De Civic Natural Gas en de geheel nieuwe Fit EV die we gisteren op de Los Angeles Auto Show hebben geïntroduceerd, zijn de meest recente aanvullingen op een snel groeiende familie van Honda-voertuigen op alternatieve energie die gericht zijn op het verminderen van het benzineverbruik en het verlagen van onze koolstofvoetafdruk."

De jury van de Green Car of the Year, bestaande uit zes milieu- en automobielexperts en redacteuren van Green Car Journal, selecteerde de 2012 Honda Civic Natural Gas uit een veld van vijf finalisten. De andere finalisten waren de Ford Focus Electric, Mitsubishi i, Toyota Prius v en Volkswagen Passat TDI. De eer van de Green Car of the Year-award is gereserveerd voor uitzonderlijke voertuigen die milieuprestaties op een betekenisvolle en meetbare manier bevorderen. Alle genomineerden zijn per 1 januari van het jaar waarin ze genomineerd zijn voor de award te koop.

Onder de juryleden van dit jaar zaten de volgende leiders van de top milieuorganisaties van de Verenigde Staten: Carl Pope, voorzitter van de Sierra Club; Frances Beinecke, voorzitter van de Natural Resources Defense Council; Jean-Michel Cousteau, voorzitter van Ocean Futures Society en Matt Petersen, voorzitter van Global Green USA.Jay Leno, beroemde autofanaat en presentator van "Tonight Show," en auto-icoon Carroll Shelby voegen zich bij redacteur van de Green Car Journal voor het vervolledigen van de jury van 2012. Green Car Journal heeft, sinds de eerste jaarlijkse award in 2005, elk jaar de winnaar van de Green Car of the Year-award bekendgemaakt tijdens LA Auto Show .

"Dit jaar benadrukten de finalisten van de Green Car of the Year-award dat er niet een enkele oplossing is voor onze transportproblemen," aldus Cogan. "Bijna elke autoproducent verkent groene technologie op verschillende manieren. De Honda Civic Natural Gas is een uitstekend voorbeeld van alternatieve brandstof die uitvoerbaar, efficiënt en praktisch is, waardoor het de 2012 Green Car of the Year-award verdient."

Over Green Car of the Year

De GCOY-award is een belangrijk onderdeel van de missie van Green Car Journal om de milieuvriendelijke vooruitgang in de auto-industrie in de kijker te zetten. Green Car Journal, opgericht in 1991, wordt beschouwd als de belangrijkste informatiebron over hoge brandstofefficiëntie, lage uitstoot, geavanceerde technologie en voertuigen met alternatieve brandstoffen Informatie over abonnementen kan, samen met een downloadbaar voorbeeldexemplaar, gevonden worden op GCJUSA.com . Green Car of the Year(R) is een geregistreerde merknaam van Green Car Journal en RJ Cogan Specialty Publications Group, Inc.

Over de L.A. Auto Show

Als de eerste grote Noord-Amerikaanse Auto Show van het seizoen, zal de 2011 L.A. Auto Show ongeveer 50 wereld- en Noord-Amerikaanse debuten herbergen. Tijdens de persdagen, 16 & 17 november, zullen er meer dan 25 persconferenties zijn van fabrikanten uit de hele wereld. Neem deel aan de LA Auto Show-discussie door de Show te volgen op Twitter.com/LAAutoShow, Facebook.com/LosAngelesAutoShow en meldt u aan op LAAutoShow.com voor het ontvangen van berichten.

Los Angeles Auto Show

CONTACT: Jessica Schmidt van Rogers Ruder Finn, +1-213-765-4621,LAAutoshow@rogersruderfinn.com, van Los Angeles Auto Show