Gemeente Ermelo


Energiebeurs Veluwe Duurzaam

Op 18 en 19 november vindt de Energiebeurs Veluwe Duurzaam plaats in de Veluvine in Nunspeet. Deze beurs biedt een gevarieerd programma.

Bezoekers kunnen een testrit maken op een e-scooter, een workshop klimaatneutraal koken bijwonen of meedoen aan de Veiling Veluws Design. De beurs biedt een variatie aan producten op het gebied van energiebesparing, duurzaam bouwen, milieu en mobiliteit. Deelnemende bedrijven presenteren zonnecollectoren, warmtepompen, pelletkachels, groendaken, HRe ketels, solatubes, e-scooters, verlichting, etc. Op vrijdag 18 november is de beurs te bezoeken van 18.30 tot 21.30 uur. Zaterdag 19 november is de beurs open van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Standhouders
Op de beurs "Duurzaam Bouwen & Energiebewust Werken" krijgen met name bedrijven uit de regio de mogelijkheid om zich te presenteren. Bedrijven die geïnteresseerd zijn kunnen meer informatie vinden op de website http://www.veluweduurzaam.nl/.

Bedrijvendag
Voorafgaand aan de consumentenbeurs vindt de regionale bedrijvendag plaats op 18 november van 13.30 - 18.00 u. met een symposium en diverse seminars. Het Noord-Veluws Ondernemers Overleg, de overkoepelende organisatie van bedrijven kringen op de Noord-Veluwe, is gastheer tijdens deze bijeenkomst.

Samenwerking
De Energiebeurs Veluwe Duurzaam is onderdeel van de klimaatcampagne Veluwe Duurzaam. Voor deze klimaatcampagne hebben de gemeenten, Elburg, Ermelo, Nunspeet, Oldebroek, Putten en de Regio Noord-Veluwe de handen in één geslagen. Het doel van de campagne is om duurzaam bouwen, wonen en werken te stimuleren. Voor de uitvoering wordt er nauw samengewerkt met onderwijs en bedrijfsleven. De klimaatcampagne omvat een aantal acties zoals een Foto & Film Wedstrijd deze duurt tot 31 oktober en de Duurzame Open Huizenroute op 29 oktober. Een uitgebreid overzicht van de activiteiten is te vinden op www.veluweduurzaam.nl.

Informatie