Vereniging FME-CWM


---

Matchmaking

Offshore Wind netwerkevent op residentie ambassadeur in Parijs

Datum: 18 november 2011
Tijd: 08.45
Locatie: Parijs

De Nederlandse ambassade in Parijs en Cleantech Holland nodigen u uit voor een Offshore Wind netwerkevenement op vrijdag 18 november 2011 op de residentie van de Nederlandse ambassadeur in Parijs. Door dit netwerkevenement wordt de Nederlandse industrie op hoog niveau gepromoot als partner bij de aanleg en het onderhoud van de Franse Offshore Windparken. Naast spelers uit consortia rondom EDF en GdF Suez zullen ook lokale Franse bedrijven uit de regio Normandië en Bretagne worden uitgenodigd voor het netwerkevenement.

Januari openstelling eerste tender

Frankrijk heeft als doelstelling 23 procent duurzame energie in 2020 te produceren. Een belangrijke pijler daarvan vormt windenergie. Er staat 6 GW gepland aan offshore windenergie. In januari 2011 is de eerste tender voor 3 GW aangekondigd. Tot 11 januari 2012 kunnen consortia hun plannen indienen. Voor de zomer 2012 maakt de Franse overheid de geselecteerde projecten bekend. In 2013 moet per geselecteerd project een nadere haalbaarheidsstudie zijn uitgevoerd, waarna in 2015 kan worden gestart met de bouw. Dit hele proces wordt gecoördineerd door de Franse Commission de régulation de l'énergie. In de periode 2013 - 2015 zal tevens de tender voor de volgende 3 GW projecten worden vrijgegeven.

Samenwerken met Franse industrie

De ontwikkelingen in Frankrijk bieden kansen voor Nederlandse bedrijven, omdat de toeleveringsketen nog ontwikkeld moet worden. Ontwikkelingen van de Franse economie en regio's staat voorop en geldt als uitgangspunt in beoordeling en de gunning van de tenders. `Local content' is dan ook een belangrijk uitgangspunt bij de projecten. Als de Nederlandse industrie een rol wil spelen in de Franse Offshore Wind projecten dan is het zaak aansluiting te zoeken bij de Franse industrie. Met name op het gebied van design & engineering, fundaties, offshore logistiek en installatie zouden er voor Nederlandse bedrijven kansen moeten zijn om zakelijke partners te vinden.

Gelegenheid tot presentatie

Tijdens het evenement zal er na het plenair gedeelte volop gelegenheid zijn om contact te leggen met spelers uit de Franse industrie. Nederlandse bedrijven zullen in de gelegenheid worden gesteld zich te presenteren binnen een mini beurs concept.

Meld u nu aan ivm beperkte beschikbaarheid

Concept programma vrijdag 18 november

Moderator : Dhr Fred Olthof, Hoofd Economische Afdeling

08.45 uur

Ontvangst Nederlandse bedrijven

09.00 uur

Jérôme Jacquemin, GL Garrad Hassan
Ontwikkeling Franse parken en Franse toeleveringsketen

09.30 uur

Ontvangst en registratie Franse bedrijven

10.00 uur

Ontvangst en opening
S. Exc. Monsieur Hugo Siblesz, ambassadeur du Royaume des Pays-Bas

10.15 uur
Key Note Nederlandse Offshore Windindustrie

11.00 uur

Pauze

11.15 uur

Presentaties expertisegebieden Nederlandse industrie

12.15 uur

Netwerkgelegenheid
Déjeuner-buffet
Minibeurs Nederlandse industrie

15.50 uur

Sluiting programma

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door het aanmeldformulier voor 4 november 2011 ingevuld te retourneren aan Nicole de Borst (nicole.de.borst@fme.nl),

In verband met beperkte beschikbaarheid moeten wij selectief omgaan met de binnenkomst van aanmeldingen.

Bedrijven die een profiel hebben aangeleverd voor het profielenboek zullen voorrang krijgen op deelname.

Na aanmelding ontvangt u van ons een definitief programma, routebeschrijving en een hotelsuggestie.

Het is mogelijk om voor dit event een beperkt aantal bestaande Franse (offshore wind) relaties door de ambassade uit te laten nodigen. Indien u hiervan gebruik wilt maken dan horen wij dit graag voor vrijdag 28 oktober a.s. Het is dan wel noodzakelijk de volgende gegevens te vermelden: Organisatie, Contactpersoon, E-mail, Telefoon.

Deze gegevens kunt u mailen naar Nicole de Borst, E: nicole.de.borst@fme.nl

Meer informatie

Cleantech Holland

T (079) 353 13 90
E nicole.de.borst@fme.nl