Gemeente Den Haag

Dans- en theatervoorstelling 'The Chosen One'

Holland Dance en Theatergroep DOX presenteren de voorstelling 'The Chosen One' van vrijdag 18 november tot en met zondag 20 november 2011 in het Atrium van het stadhuis.

Door het klassieke muziekstuk 'Le Sacre du Printemps' van dansicoon Pina Bausch, verkennen ruim 50 amateurspelers uit Den Haag samen met professionele dansers/spelers van DOX de tolerantie in de maatschappij.

Afspiegeling van de samenleving

De toneelamateurs vormen de doorsnee samenleving: jongeren, ouders, alleenstaande moeders, kinderen en ouderen. Dwars door de voorstellingen heen voeren zij hun eigen levensdans. De voorstelling zit vol momenten waarin iedereen evenveel kans maakt om 'The Chosen One' (de uitverkorenen) te worden.
Scene uit 'The Chosen One'

Voor iedereen

Het Atrium is de plek waar iedereen komt om zijn of haar bestaan op papier bij de gemeenten te regelen. Jong of oud, rijk of arm, allochtoon of autochtoon, het maakt niet uit. Het Atrium en de voorstelling lopen in elkaar over en de loketten, balies, loopbruggen en het glazen plafond vormen samen met de muziek onderdeel van het decor.

Speeldagen The Chosen One


* Vrijdag 18 november 2011 de premiére om 20.30 uur.
* Zaterdag 19 november 2011 om 19.00 uur.
* Zondag 20 november 2011 om 15.00 uur.

Voor meer informatie en kaarten, ga naar www.holland-dance.com en www.theatergroepdox.nl.