Hoefnet

Nieuws

Veel nieuws op rijtuiggebied bij Paard & Koets

07-11-2011

Van 18 t/m 20 november viert het evenement Paard & Koets (Equirience) het 30-jarig jubileum met leuke shows, leerzame clinics, een muzikale omlijsting én met een aantrekkelijk aanbod aan standhouders. Drie dagen lang vind je als menner in de Brabanthallen alles voor jouw sport tegen scherpe prijzen en maak je kennis met de nieuwste menartikelen en
-wagens, en rijtuigen.
Hieronder een greep uit het nieuws van de rijtuigbouwers- en importeurs.

Klaus Ricker

Klaus Ricker nodigt je uit om de allernieuwste modellen met de meest doordachte technieken voor o.a. enkelspan en vierspan te bekijken. Deze premium serie is iets aparts. Ze is speciaal ontwikkeld om topprestaties neer te zetten. Steeds meer menners ontdekken de kwaliteiten van ECC. Onder hen zijn de dit jaar gekroonde wereldkampioenen tweespan paard Carola Diener en tweespan ponyrijder Dieter Baackmann. Ook de vierspan ponymenners Jan de Boer (WK zilver individueel en team) en Daniel Schneiders (WK teamgoud en individueel brons) rijden met wagens van ECC.

Hagedoorn-Linde

Paradepaardje in de stand van Hagedoorn-Linde is de ponypostkoets. Volgens de gebroeders Hagedoorn moet elke bezoeker deze gezien hebben want de ponypostkoets levert het bewijs dat alles op maat te maken is. Ook wordt een groot aantal Leon marathonwagens tentoongesteld, in diverse soorten, maten en kleuren. Vind je in de Hagedoornstand je droomwagen en besluit je deze aan te schaffen, dan kun je de nieuwe aanwinst direct na de beurs op zondag mee naar huis nemen.

Clever

Het merk Clever is na twee jaar weer terug op Equirience. De firma Kutzman heeft in de afgelopen tijd niet stil gezeten. Op de stand zullen de nieuwste edities van twee rijtuigen getoond worden: de Cob Marathon Luxe en de Horse Light. Tevens wordt de enkelspan pony-marathonwagen gepresenteerd.
Wil je meer weten over hoe het proces van ontwerp tot fabricage van de wagens in zijn werk gaat? In de stand van Kutzman zijn de gereedschappen te zien waarmee de wagens tot stand komen en wordt graag tekst en uitleg gegeven.

Clever Clever

Kraay Mensport

Kraay Mensport komt met de nieuwste modellen Ergonomic. De wagens beschikken over een nog betere vering en stabiliteit.

Hans van der Mee

Ook Hans van der Mee Rijtuigen uit Loon op zand is wederom aanwezig. Hans heeft een nieuwe marathonwagen ontwikkeld (model 2012) en deze zal natuurlijk te zien zijn. Zoon Luc van Der Mee, inmiddels de derde generatie bij Van der Mee Rijtuigen, is momenteel bezig met het bouwen van zijn eerste rijtuig.
Ook dit nieuwe extra licht uitgevoerde Enkelspan/Marathon model zal op de beurs zijn première beleven met de toepasselijke naam "Luc-A-Like''. De comfort- bokstoelen die al te leveren waren op de easy-step modellen van Van der Mee zijn inmiddels ook verkrijgbaar op de andere modellen van de rijtuigbouwer, totaal aangepast op uw marathonwagen. De stoelen zijn uitgerust met een verstelbare rugleuning en een veerelement dat aan te passen is aan het gewicht van de menner, erg comfortabel en daarom dan ook zeer geschikt voor mensen met rugklachten e.d. De stoelen zijn ook op een bestaand rijtuig passend te maken.

Zenon Mendyka

Dit jaar presenteert Zenon Mendyka een aantal luxe rijtuigen van hoge kwaliteit.
De bezoeker kan onder meer een Park drag, een Mail Phaeton, een Shooting Break en een Omnibus met een zeer bijzondere afwerking bezichtigen.
Liefhebbers van authentiek gerij zullen hier zeker iets van hun gading vinden.

Mendyka Omnibus Mendyka Omnibus

Koetsenbouw De Laat

Koetsenbouw De Laat presenteert verschillende noviteiten, zoals een wagen met voor- en achterbesturing. Die staan garant voor wendbaarheid en stabiliteit.
De enkelspanwagen voor paarden en pony's die slechts 165 kilo weegt, is eveneens uitgerust met deze voor- en achterbesturing, heeft rubberen wielen en stabilisatorstangen. Nieuw is de recreatiewagen voor vier personen met doorloop naar voren. Deze recreatiewagen is onder andere uitermate geschikt voor senioren.

Kühnle

Tijdens het wereldkampioenschap voor tweespannen in het Franse Conty introduceerde Kühnle de nieuwe marathonwagen K358 VA. Deze valt op door de doorontwikkelde techniek en speciale details voor meer zekerheid en comfort. Door optimalisatie van het materiaal is het oorspronkelijke gewicht van de wagen met 25 kg verminderd. De bevestiging van de disselboom ligt hoger en de disselgreep is naar boven gebogen zodat het paard maximale vrijheid behoudt. De wagen kan geleverd worden voor enkel- en tweespan.

Excellent Men- & Marathonwagens

Excellent Men- & Marathonwagens brengt dit jaar diverse nieuwe modellen menwagens, waaronder de nieuwe Excellent MR45 wedstrijdwagen die van onafhaneklijke luchtvering met stabilisators is voorzien. Blikvanger is tevens een nieuwe wedstrijdwgaen voor enkel-, dubbel- en vierspan Shetland Pony's, waarvan de laatstgenoemde is uitgerust met remvertraging en een molenrem.

Overige rijtuigbouwers

Ook Kelders Carriage Services, Voskamp Hall, Verdonschot Rijtuigbouw, Kanore Koetsen, Victoria en vele andere rijtuigbouwers en -importeurs zijn tijdens het evenement vertegenwoordigd.

Extra info

Locatie: De Brabanthallen, Diezekade 2, 5222AK Den Bosch.

Openingstijden:
vrijdag 18 november van 14.00 - 22.00 uur
zaterdag 19 november van 10.00 - 22.00 uur
zondag 20 november van 10.00 - 18.00 uur

Entreeprijzen:
Kaarten kosten aan de kassa EUR17,50 (volwassenen), EUR10,00 (kinderen 6-14 jaar). Voor kinderen tot 6 jaar is de entree gratis. In de voorverkoop (via internet) kunt u de kaarten met fikse korting kopen, resp. EUR 14,50 en EUR6,00. Ook kunt u via internet een passe-partout kopen (EUR30,00 voor 3 dagen).
Zaterdag = familiedag! Bestel nu een kaart voor volwassenen in de voorverkoop en er mogen twee kinderen tot 14 jaar gratis mee naar binnen!

Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. De Brabanthallen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Tevens is er een rolstoeltribune bij de hoofdpiste.

Kijk voor meer informatie op www.paardenkoets.nl