Gemeente Duiven


Duiven, donderdag 10 november 2011

Stichting Mikado en het Candea College houden vrijdag 18 november van 16.00 tot 22.00 uur de eerste editie van de 'Woon & Leefstijl Beurs 55-plus' in het Candea College aan de Eltensestraat in Duiven. Op de beurs presenteren zich ruim vijftig bedrijven en organisaties. De toegang is gratis. Bij vervoersproblemen kan men contact opnemen met Mikado.

"Het wordt een heel afwisselende beurs met een interactief karakter met demonstraties, informatie en leuke kortingen", vertelt opbouwwerker Marika Biacsics van Mikado. "Ouderen wonen steeds langer zelfstandig. Dat kun je goed voorbereiden. Dan is het van belang om nu vast uit te zoeken hoe je op latere leeftijd wilt wonen."

Prettig, leuk en leefbaar wonen staat op de beurs centraal. Het draait niet alleen om zorg. Welzijnsorganisatie Mikado wil met de beurs 55-plussers informeren over allerlei diensten en producten op het gebied van wonen en leven. Ook wil Mikado achterhalen wat de behoeften van 55-plussers op dit gebied zijn en daar het aanbod op afstemmen. Tevens wordt maatschappelijk ondernemen gestimuleerd en een promotieactie van het project Vertrouwd Wonen onder de aandacht gebracht.

Wonen komt aan bod bij de standhouders op het gebied van klussen, woningaanpassing, meubels, computerservice, sfeerhaarden, tuininrichting en -onderhoud en bloemsierkunst. Leefstijlthema's zijn gezonde voeding, social media, reizen, beter horen en zien, sport, valpreventie, elektrische fietsen, verliesverwerking en hobby's.

Vervoersmaatschappij Connexxion vertelt over de OV-chipkaart en Mikado, het Candea College en Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland presenteren de verschillende mogelijkheden van uit hun organisatie. Rabobank De Liemers geeft advies en demonstraties over internetbankieren. Bezoekers kunnen zich tevens inschrijven voor een workshop. De gemeente Duiven presenteert het centrumplan en de nieuwbouw van woonzorgcentrum Thuvine.

Tijdens de 55+ contactdag in oktober in Westervoort maakten de bezoekers gezamenlijk het schilderij `De vuurvogel'. Het doek van 4 bij 4 meter wordt tijdens de beurs per opbod verkocht. De opbrengst gaat naar het Ghana project van het Candea College.

De organisatie van de beurs bestaat uit Marika Biacsics, opbouwwerker bij Mikado en Sandie te Pas, stagemakelaar van het Candea College. Leerlingen van het Candea College helpen voor hun maatschappelijke stage mee aan de beurs, onder meer bij de organisatie en de uitvoering en in het restaurant. Ook informeren de leerlingen bezoekers over social media, mobiele telefonie en tablets. * flyer woon leefstijlbeurs 55plus (pdf)

Gemeentegids

Informeel

Informeel

Volg ons op twitter

volg ons op twitter - blauw

Contact

T: (0316) 27 91 11 F: (0316) 27 92 79 E: gemeente@duiven.nl