Gemeente Kampen

Nieuwe rondleiding op Margaretha-terrein

15-11-2011 Wegens grote belangstelling organiseren deltaWonen en de gemeente Kampen een nieuwe rondleiding bij de archeologische opgravingen op het Margaretha-terrein.
Deze rondleiding vindt vrijdag 18 november om 13.00 uur plaats. Geïnteresseerden kunnen zich verzamelen bij de ingang van Margaretha aan de Boven Nieuwstraat.

Vanwege het incident op woensdag 9 november, waarbij tijdens de eerste rondleiding een betonplaat waarop de bezoekers zich hadden verzameld inzakte, werd die middag een geplande tweede rondleiding afgelast. Veel mensen hebben in de dagen erna contact opgenomen met deltaWonen om te vragen of en wanneer er een nieuwe rondleiding werd georganiseerd. Omdat de bijzondere vondsten binnenkort weer voor lange tijd onder de grond verdwijnen, willen wij iedereen die geïnteresseerd is alsnog de gelegenheid geven kennis te nemen van de opgravingen.

Om elk risico uit te sluiten worden bezoekers aanstaande vrijdag niet binnen de bouwhekken van het terrein gelaten. Alexander Jager, archeoloog bij de gemeente Kampen, geeft een toelichting op de vondsten en het werk van de archeologen. Op het trottoir, achter de hekken is er voldoende zicht op het terrein en de opgravingen. Voor wie niet in de gelegenheid is om de rondleiding bij te wonen, plaatst deltaWonen begin december foto's van en achtergrondinformatie over de opgravingen op www.deltawonen.nl.
15-11-2011