Mediationcongres 2011 op 18 november 2011 Media Plaza Utrecht

Persbericht van Nederlands Mediation Instituut

Persbericht
Rotterdam, 15 november 2011

Mediationcongres 2011: "Mediationmarkt in beweging: naar een optimaal samenspel" op 18 november in Media Plaza te Utrecht.

De Mediationmarkt is volop in beweging. In deze markt zijn verschillende spelers op het gebied van mediation actief. Denkt u aan organisaties betrokken bij mediation (Ministerie van Justitie, Raad voor de Rechtspraak, Verzekeraars), de doorverwijzers naar mediation (bijvoorbeeld rechters, juridische loketten, advocaten, arboartsen) en niet te vergeten de mediators zelf (al dan niet georganiseerd in mediatorsverengingen). Hand kunnen deze spelers elkaar versterken; een optimaal samenspel biedt immers kansen. Een financiële crisis met bijbehorende bezuinigingen, relatief weinig mediations en veel mediators, wijziging Wet griffierechten burgerlijke zaken veroorzaken bewegingen in een markt. Mediators zijn in staat uit deze bewegingen in de markt nieuwe diensten te halen en te innoveren. Echter, de marktspeler heeft inspiratie nodig om te kunnen innoveren. Reageren op marktontwikkelingen, profileren in de markt en meegaan met de trends: Laat het Mediationcongres 2011 deze bron van inspiratie zijn!

Visie en cijfers Mediationmarkt
18 november aanstaande geven politiek en de wetenschap verassend en vernieuwend hun visie op de Mediationmarkt. Tweede Kamerlid Ard van der Steur (VVD fractie) zal de opening van het Mediationcongres verzorgen en de wettelijke regeling voor mediation, nalv de Europese Mediationrichtlijn, van zijn argumenten voorzien. Barbara Baarsma (directeur SEO Economisch Onderzoek en bijzonder hoogleraar Marktwerking en Mededingingseconomie) zal met de meest actuele marktcijfers de Mediationmarkt vanuit economisch perspectief belichten. De meest actuele marktcijfers worden tijdens het congres gepresenteerd. Immers, het NMI heeft de Mediationmarkt de afgelopen weken opnieuw laten onderzoeken en haar marktcijfers daterend uit 2010 geactualiseerd.

Het Mediationcongres wordt georganiseerd door het Nederlands Mediation Instituut (NMI) en de Nederlandse Mediatorsvereniging(NMv) in samenwerking met ROSTRA Congrescommunicatie en Sdu Uitgevers. Ga naar www.mediationcongres.nl voor nadere informatie en het laatste nieuws.

Mediation en het NMI
Mediation is een vorm van bemiddeling in conflicten, waarbij een onafhankelijke bemiddelingsdeskundige, de mediator, de communicatie en onderhandelingen tussen partijen begeleidt om vanuit hun werkelijke belangen tot een gezamenlijk gedragen en voor ieder van hen optimale besluitvorming te komen. Het NMI is een stichting zonder winstoogmerk die de kwaliteit van mediation waarborgt. In dat kader beheert het NMI een register van geaccrediteerde mediators. Er zijn momenteel ruim vierduizend mediators bij het NMI aangesloten.

Bij het NMI ingeschreven mediators voldoen aan de kwaliteitseisen die het NMI stelt: zij zijn onder andere gebonden aan het NMI Mediation Reglement, de NMI Gedragsregels en onderworpen aan het NMI Klacht- en Tuchtrecht. Voor nadere informatie kunt u de website van het NMI raadplegen: www.nmi-mediation.nl

Links:
http://www.nmi-mediation.nl



Razende Robot Reporter