Gemeente Oldambt


De 25ste bijeenkomst van het Ems Dollard Forum staat gepland!

Jubileum treffen

Tijdens de 25ste bijeenkomst van het Ems Dollard Forum zal het thema zijn `Grensoverschrijdend zaken doen'. Individuele sprekers zullen zich aan de gasten presenteren met daarbij hun beweegredenen om grensoverschrijdende zaken te (willen) doen. De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 18 november 2011 in `Hotel Herberg Sellingen' aan de Dorpsstraat 37 in Sellingen.

De gastheer van dit 25-jarige jubileum is de Nederlandse gemeente Vlagtwedde. Tijdens de bijeenkomst wordt gasten, van zowel Nederlandse als Duitse zijde, de gelegenheid geboden hun bedrijf te introduceren.

Het EDBF is een gemeenschappelijk project van de stad Haren (Dld), Leer en Papenburg, tezamen met de Nederlandse gemeenten Oldambt, Veendam, Stadskanaal en Vlagtwedde. Het doel van het EDBF is om Duitse en Nederlandse ondernemers met elkaar in contact te brengen, ze te ondersteunen en grensoverschrijdende initiatieven mogelijk te maken en te vergemakkelijken. Een onderdeel daarvan is het organiseren van thema-bijeenkomsten.

Burgemeester van de gemeente Vlagtwedde, mw. Leontien Kompier, zal de gasten welkom heten waarna de heer Henk Voskamp, Consul-Generaal, van het Koninkrijk der Nederlanden in Duitsland, gevestigd in Düsseldorf, iets zal vertellen over de kansen die er liggen in grensoverschrijdend samenwerken. Aansluitend volgen er drie korte presentaties. Eerst zal Rob Drenth de Kamer van Koophandel Noord-Nederland even kort toelichten, waarna Hartmunt Neuman iets zal vertellen over de Industrie- en Handelskamer voor Ostfriesland en Papenburg en Johan Spijkerman iets over de Duits-Nederlandse Handelskamer.