Gemeente Den Haag

Aanloop naar 'Herakles' bij Toneelgroep De Appel

Toneelgroep De Appel organiseert een uitgebreid randprogramma op weg naar de theatermarathon Herakles. De eerste avond is op vrijdag 18 november.
Persfoto Herakles

De avonden 'Op weg naar Herakles' vinden plaats op vrijdag 18 november en vrijdag 16 december in het Appeltheater in Den Haag om 20.15 uur. Daarnaast zijn er een avondvullende openbare repetitie op vrijdag 27 januari en 5 korte openbare repetities tijdens lunchtijd (18, 25 januari, 1, 8 en 15 februari).

Griekse mythen vandaag

Tijdens de eerste avond zoekt De Appel naar antwoorden op vragen als: Hebben Griekse mythen vandaag nog zin? Wat heeft onze jeugd nog aan Griekse verhalen?

Aus Greidanus sr., schrijver, regisseur en acteur in Herakles, vertelt over zijn weg naar de eerste voorstelling van de theatermarathon. Speciale gast is Jos de Mul, hoogleraar wijsgerige antropologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij won in 2003 de Socrates Wisselbeker voor zijn boek Cyberspace Odyssee.

Theatermarathon

Na de succesvolle theatermarathons Tantalus, Odysseus en Tuin van Holland brengt De Appel in februari 2012 de theatermarathon Herakles uit. Deze marathon duurt 11 uur. Aus Greidanus sr. en Jules Terlingen hebben een nieuwe theatermarathon geschreven over deze held uit de Griekse mythologie. Herakles gaat zondag 26 februari in première en is tot en met zondag 27 mei 2012 te zien in het Appeltheater in Den Haag. Er zijn nu al 2 voorstellingen uitverkocht en 40% van de kaarten is al uitverkocht.

* Kaartverkoop en informatie www.toneelgroepdeappel.nl