Universiteit Leiden

Laurens Jan Brinkhorst neemt afscheid van Universiteit Leiden

Prof. Laurens Jan Brinkhorst, voormalig staatssecretaris, minister, ambassadeur en directeur-generaal bij de EU, neemt op 18 november afscheid als hoogleraar Internationaal en Europees recht en bestuur. Het is de vierde keer dat Brinkhorst de Universiteit Leiden verlaat. Hij is Leids alumnus en had twee keer eerder een functie bij de Leidse universiteit.

Afscheidsprogramma

Brinkhorst werd in november 2006 in Leiden aangesteld als hoogleraar en maakt dus precies vijf jaar vol. Ter gelegenheid van het afscheid organiseert het Europa Instituut een symposium, met als thema Europade komende vijftig jaar.

In het ochtendprogramma stellen jonge onderzoekers van het Europa Instituut hun plannen ter discussie. In de middag wordt de discussie geanimeerd door betrokkenen uit de Nederlandse en Europese bestuurlijke en politieke praktijk. De dag wordt afgesloten met een rede van prof. Brinkhorst.

Het symposium vindt plaats in de Lorentzzaal van het Kamerlingh Onnes Gebouw. Na afloop wordt Brinkhorst een receptie aangeboden.