Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 18 november 2011

Buurthulp Alkmaar met succes van start

Buurthulp bestaat inmiddels zes weken en de eerste resultaten zijn positief. Buurthulpen zorgen voor een schoon en opgeruimd huis, en kunnen ook andere hulp en ondersteuning geven. Reden voor wethouder Hagen om een bloemetje aan te bieden aan één van de eerste gebruikers mevrouw Bakker en haar Buurthulp mevrouw Asberg.

"Extra hulp in het huishouden kan het verschil maken tussen het al dan niet zelfstandig wonen. Buurthulp biedt zorg en hulp op maat door mensen uit de eigen buurt. Daardoor gaat deze zorg verder dan de reguliere thuiszorg," zegt Wethouder Martin Hagen van Wmo (Trots op Nederland). "Buurthulp is een proef voor zes maanden. Afhankelijk van de resultaten wordt bepaald of de pilot wordt voortgezet. Als dat zo is wordt Buurthulp ingevoerd in heel Alkmaar."

Buurthulp
Voor inwoners van Alkmaar biedt het Wmo-loket de mogelijkheid om gebruik te maken van Buurthulp. Buurthulp en klant bepalen samen wanneer en welke zorg wordt verleend. De uitvoering wordt verzorgd door een nieuwe Thuishulporganisatie Diensten aan Huis. Omdat het Wmo-loket indiceert, worden de kosten betaald vanuit het persoonsgebonden budget.

Meer informatie
Meer informatie over de Wmo en/of Buurthulp? Kijk op www.alkmaar.nl > loket > Zorg en Welzijn > Uitgelicht > hulp bij huishouden. Of neem contact op met de Wmo-medewerkers van de gemeente Alkmaar, iedere werkdag tussen 09.00 - 12.00 uur, tel. 14072. Zie ook www.DienstenaanHuis.nl