Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.50 uur

Utrecht, 18-11-2011

Rijke winkeldievegge weet zich betrapt

AMERSFOORT Een winkeldievegge bleek op donderdagavond 17 november niet uit armlastige overwegingen op pad te zijn gegaan.

Rond 19.15 uur zag een beveiligingsmedewerkster van een winkel aan de Utrechtseweg, dat een vrouw met enkele lege plastictassen en meerdere kledingstukken een pashokje in ging. Dat deed zij meerdere malen. De beveiligster ging poolshoogte nemen en hoorde knipgeluiden. Vervolgens zag zij de vrouw uit de kleedkamer komen en richting de uitgang lopen. De beambte ging achter haar aan, maar kennelijk had de vrouw door dat zij in de gaten werd gehouden. Zij liet de tassen in de winkel achter en liep de winkel uit. De verdachte, een 38-jarige vrouw uit Emmen, werd door de beveiliging aangehouden.

In de tassen van de verdachten zaten voor ruim zeventienhonderd euro aan kledingstukken en een kniptang. Met de tang waren alle beveiligingslabels er afgehaald. De politie werd gewaarschuwd. Agenten troffen in een andere tas van de verdachte nog kleding uit een andere winkel aan. Onderzoek moet uitwijzen of deze ook van diefstal afkomstig is. De agenten brachten de verdachte over naar het politiebureau.

De verdachte bleek in het bezit te zijn van een groot aantal bankbiljetten voor in totaal meer dan tienduizend euro. Dit geld is in beslag genomen en er wordt onderzocht wat de herkomst van het geld is. Tevens bleek dat de vrouw een landelijk winkelverbod had voor alle winkelvestigingen van de winkel waar zij net was betrapt. Zij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Man bedreigd

AMERSFOORT Een man werd op donderdagavond 17 november door een andere man bedreigd. Agenten hielden de verdachte later in een woning aan.

Rond 19.15 uur bevond een 30-jarige Amerfoortse medewerker zich in een horecagelegenheid aan de Bloemendalsestraat. Hij zag dat een hem bekende man, 32 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, de zaak binnenkwam. De klant was kennelijk dronken, bedreigde de medewerker kennelijk zonder enige aanleiding eerst verbaal en vervolgens met een kapmes. De medewerker liep naar achteren, waarbij de verdachte nog met het mes een slagbeweging zijn kant op maakt. Vervolgens stopte de verdachte het mes weg en ging ervandoor.

De politie werd gewaarschuwd en meerdere agenten gingen die kant op. Zij gingen naar de woning van de 32-jarige verdachte, waar hij werd aangehouden. In de woning troffen zij ook het kapmes aan. Dat werd in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.

Aanrijding op Rijksweg A1

HOOGLAND Een vrachtwagen en twee autos kwamen op donderdagavond 17 november met elkaar in botsing.

Rond 19.45 uur reed een 78-jarige automobilist uit Borne ter hoogte van Hoogland vanaf de invoegstrook de A1 op. Op de rechterrijstrook reed echter een 49-jarige chauffeur uit Lemelerveld met zijn vrachtwagen. De automobilist zag de vrachtwagen kennelijk over het hoofd, waardoor de auto aan de linkerzijde door de vrachtwagen werd geraakt. Door de aanrijding begon de auto van de Bornenaar te tollen en botste tegen de auto van een 67-jarige man uit Apeldoorn. Door de laatste aanrijding raakte de passagier van de Apeldoorner, een 67-jarige vrouw uit Apeldoorn, gewond. Zij werd per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Beide autos moesten door een takelbedrijf worden weggesleept.

Winkeldievegge met vereende krachten aangehouden

AMERSFOORT Een winkeldievegge probeerde er op donderdagmiddag 17 november vandoor te gaan. Dat werd haar door meerdere mensen onmogelijk gemaakt.

Rond 13.25 uur zag een medewerker van een winkel aan de Varkensmarkt dat een vrouw enkele spullen in een tas stopte en zonder te betalen de winkel uit liep. De medewerker hield haar op straat staande, maar toen hij haar beetpakte, trok de verdachte zich los en liep weg. Een medewerker van Stadstoezicht en enkele omstanders hielden daarop de verdachte tegen. De politie werd gewaarschuwd en agenten brachten de winkeldievegge, een 54-jarige vrouw uit Breda, over naar het politiebureau. Zij bekende de winkeldiefstal en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.