Gemeente IJsselstein


Wethouder De Jong feliciteert Paulusschool met UVL-label

Wethouder De Jong van Verkeer feliciteert directie, verkeersouders en kinderen van De Paulusschool met het opnieuw behalen van het Utrechts VerkeersveiligheidsLabel (UVL). Donderdag 17 november ontving directeur Holtermann het nieuwe certificaat uit handen van UVL-adviseur mw. Bontje.

UVL- label Paulusschool Het Utrechts VerkeersveiligheidsLabel is het Utrechtse kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersonderwijs en verkeersveiligheid rond de school hoog op de agenda hebben staan. Een school die het kwaliteitskeurmerk wil halen, moet structureel aandacht besteden aan verkeersonderwijs in de klas, praktisch verkeersonderwijs, een verkeersveilige schoolomgeving, betrokkenheid van ouders en borging in het schoolbeleid.

Om te beoordelen of een school na verloop van tijd het label nog steeds mag voeren, bekijkt de UVL-adviseur iedere twee jaar of de school nog voldoet aan de criteria. De Paulusschool is met vlag en wimpel geslaagd voor deze herijking.

IJsselstein is een UVL-gemeente. Andere IJsselsteinse basisscholen met het UVL-label zijn de Agnesschool, De Ark, De Ark van Noach, De Pijler, De Torenuil, De Brug, De Opstap, De Trekvogel en de Nicolaasschool.

http://www.rov-utrecht.nl/educatie/4-12-jaar/uvl.html