Gemeente Maasgouw


Verandering huisvuilinzameling in Maasbracht, Brachterbeek en Linne

Afvalinzameling

In grote delen van de kern Maasbracht en in de kernen Brachterbeek en Linne zal vanaf 2 januari 2012 met behulp van een zogenoemde "zijlader" worden ingezameld. De inzameldienst RD Maasland zal in de maand december alle woonhuisaansluitingen die te maken krijgen met deze wijziging voorzien van een schriftelijke instructie.

De inzamelwagen zal in de nieuwe situatie MEESTAL maar één keer door de straat rijden en alle huisvuilcontainers aan de zelfde kant van de weg ledigen. De containers moeten daarom allemaal aan één kant van de weg worden geplaatst.Om duidelijk te maken waar de huisvuilcontainers moeten staan zullen de medewerkers van RD Maasland in de eerste weken de verkeerd geplaatste containers gewoon ledigen en voorzien van een label met nadere instructies.

Wijziging inzameldagen

De huisvuilinzameling in de kern Maasbracht die momenteel op woensdag plaatsvindt wordt met ingang van 2012 verplaatst naar de donderdag. De huisvuilinzameling in de kernen Brachterbeek en Linne die momenteel op de maandag plaatsvindt wordt met ingang van 2012 verplaatst naar de dinsdag.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00