Gemeente Gennep


Hoogtepunt voor bouw dubbele gymzaal Gennep

Aan de Stiemensweg in Gennep wordt hard gewerkt aan de renovatie van de huidige gymzaal en aan de aanbouw van een tweede zaal. Op vrijdag 25 november a.s. wordt de hoogste stellage op de nieuwbouw geplaatst. Leerlingen van de Mikadoschool en van het Elzendaalcollege verrichten samen met wethouder Van den Bogaert de handeling om dit hoogste punt te bereiken.

In opdracht van de gemeente Gennep zijn de werkzaamheden direct na de bouwvak gestart. Er is bij het ontwerp uitgegaan van de duurzame gedachte om de bestaande gymzaal te behouden en renoveren. Het Elzendaalcollege zal onder schooltijd gebruik maken van de vernieuwde zaal. Tevens wordt er een nieuwe zaal tegenaan gebouwd, om zo voldoende ruimte te creëren voor leerlingen van de Mikadoschool en cliënten van de Stichting Dichterbij. Hun huidige verouderde gymzaal wordt binnenkort namelijk gesloopt. Naar verwachting kunnen de beide zalen begin februari 2012 in gebruik worden genomen.

Optimale inzet van sportvoorzieningen De gemeente vindt het belangrijk dat er voldoende voorzieningen zijn voor jeugd om te kunnen sporten en bewegen. Daarnaast richt de gemeente zich op een optimale inzet en multifunctioneel gebruik van sportvoorzieningen. De twee zalen worden daarom gescheiden door een vouwwand, zodat ze ook als grote zaal gebruikt kunnen worden. De zalen kunnen na schooltijd gebruikt worden door bijvoorbeeld verenigingen, de buurt en Dichterbij. Het beheer en de exploitatie worden overgedragen aan een overkoepelende organisatie, die zorgt voor de verhuur en de buitenschoolse invulling.

Het ontwerp van de gymzaal is gemaakt door Novares Architecten uit Gennep. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Bouwbedrijf Roelofs.