Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 18-11-2011

Bromfietser onderuit

NIEUWEGEIN Donderdagmiddag 17 november rond 14.20 uur raakte een 44-jarige bromfietsster uit Nieuwegein gewond toen zij met haar bromfiets onderuit ging.

De vrouw wilde bij de kruising van de A.C. Verhoefweg met de Sweelincklaan stoppen voor een verkeerslicht. Door gladheid raakte zij uit balans en viel op de grond.

Met verwondingen aan haar been is zij voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Onrust en vernieling

NIEUWEGEIN Donderdagavond rond 18.15 uur heeft de politie op de Ringfazant een 18-jarige man uit Nieuwegein aangehouden.

De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, had voor onrust gezorgd in het winkelcentrum Kauwenhof. Een beveiligingsmedewerker heeft hem daar verwijderd. Toen de man vervolgens naar de Ringfazant liep, trapte hij tegen een geparkeerde auto. Gevolg was een deuk in de auto. Politieagenten hielden de verdachte vervolgens aan voor vernieling en brachten hem over naar het politiebureau. Daar is de Nieuwegeiner in verzekering gesteld.

Verder controleerden politieagenten in de omgeving op naleving van het samenlevingsverbod. Drie jongens uit Nieuwegein (leeftijd 15-18 jaar) kregen donderdagavond een bekeuring voor overtreding van dit verbod.

De gemeente Nieuwegein stelde met ingang van 15 november een samenscholingsverbod in voor het gebied winkelcentrum De Kauwenhof en Park Doorslag.