Politie Amsterdam-Amstelland

Opsporingsapp op eerste plaats in app-store

De eerste Nederlandse opsporingsapplicatie is erg populair. In slechts twee dagen tijd is de gratis app bijna 27.000 keer gedownload, en staat depolitiezoekt-app op nummer 1 in de apple-store. "Het levert tips op waarmee we criminelen kunnen achterhalen."

De opsporingswebsite depolitiezoekt.nl heeft sinds woensdag 16 november haar eigen app. In korte tijd is de applicatie al bijna 27.000 keer gedownload. De app genaamd depolitiezoekt staat op nummer 1 in de apple-store. Het succes is van invloed op het aantal bezoekers van de website depolitiezoekt.nl. Dat aantal steeg de afgelopen week naar 150.000 per dag. Op de site worden foto's of filmpjes getoond waarop verdachten van bijvoorbeeld een overval, straatroof of mishandeling te zien zijn. Het zijn zaken waarvoor de politie getuigen zoekt. Mensen die de app op hun telefoon hebben, krijgen een bericht zodra er een nieuwe zaak geplaatst is.

"Het levert tips op waarmee we criminelen kunnen achterhalen," zegt Bart Driessen van het korps Amsterdam-Amstelland. Met de komst van deze app zal het aantal tips dat de politie krijgt alleen maar toenemen. "De ogen van alle Nederlanders samen zien immers nóg meer."Mensen die personen herkennen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie."