Slimme spaarders spreiden spaargeld

Persbericht van saveyoursavings

DEN HAAG, 18 NOVEMBER 2011 - Afgelopen zomer werd bekend dat spaarders massaal hun geld naar internetbanken verplaatsen. Volgens TNS-NIPO gaat het maar liefst om 1,1 miljoen huishoudens in een jaar tijd. Langzamerhand wordt duidelijk dat de oude rekening niet wordt opgeheven en dat spaarders meerdere spaarrekeningen openen. Sinds vorige week kunnen ze dat zelfs online met één druk op de knop direct regelen. Gewoon vanuit de luie stoel.

Nederland telt meer dan 140 banklicenties die allemaal onder de regeling van het depositogarantiestelsel vallen. Een slimme spaarder kan in theorie tot 14 miljoen euro spaargeld veilig stellen door het te spreiden. Maar dat is niet zomaar geregeld. Het kiezen en vergelijken van spaarrekeningen en het openen ervan is iets waar velen erg tegenop zien en dus uitstellen. De website van safeyoursavings biedt hiervoor een maatwerk oplossing waarmee spaarders direct inzage krijgen in hun risico en meerdere bankrekeningen kunnen openen.

Het programma rekent vooraf eerst door hoeveel rekeningen er nodig zijn om het spaargeld maximaal te borgen. Daarbij wordt rekening gehouden met de complexe wet- en regelgeving. Het aantal benodigde rekeningen kan vervolgens met één formulier direct worden aangevraagd waarmee alles is gang wordt gezet. Dat scheelt veel tijd en papierwerk; en levert vaak ook nog een hogere rente op. De rente die internetbanken bieden is tot 30% hoger dan die van de grootbanken. Spaarders optimaliseren zo snel en eenvoudig hun garantie van 100.000 euro per rekening en benutten de aantrekkelijke rente.

Meer informatie: safeyoursavings.com

*

Links:
http://www.safeyoursavings.com/



Razende Robot Reporter