Politie Hollands Midden

Gouda - Politie treft na conflict hennepkwekerij in woning aan

Gouda, 18-11-2011 o De politie heeft donderdagavond, 17 november, na een conflict in een woning aan de Woudstraat een hennepkwekerij aangetroffen. De politie was naar de woning gegaan na een melding over de kwekerij in de woning. De politie heeft de 27-jarige bewoner aangehouden.

Op zolder werd een hennepkwekerij met 160 planten aangetroffen en in twee slaapkamers in totaal 249 potten met potgrond en hennepresten. Daarnaast is gebleken dat de stroom illegaal werd afgenomen. Het energiebedrijf heeft de meter afgesloten en meegenomen en zal aangifte doen van diefstal van de stroom. Alle planten en apparatuur dat gebruikt is voor de kwekerij zijn in beslaggenomen en vernietigd.

Meld vermoedens van hennepkwekerijen Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. 10% van de woningbranden is te relateren aan hennepteelt. Dit levert dus risicos op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.