Politie Midden- en West Brabant

Overval in Breda blijkt misplaatste grap te zijn

Breda, 18-11-2011 o De politie heeft donderdagavond (17 november) rond 20.00 uur in een tankstation aan de Doornboslaan een 36-jarige man uit Dorst aangehouden op de verdenking van een overvalpoging. Een kwartier later arresteerden de agenten ook een 31-jarige vrouw uit Breda op de verdenking van betrokkenheid. Uit het onderzoek bleek dat er geen sprake was van een serieuze overval. Het gaat om een
misplaatste grap van de Dorstenaar. Dat bleek uit het ingestelde rechercheonderzoek en het uitgebreide verhoor vanmorgen van de verdachten.

Gisteravond kwamen rond 19.10 uur een man en een vrouw het tankstation binnen aan de Doornboslaan. Ze wilden wat snoepgoed afrekenen en 40 euro pinnen. De medewerker gaf aan dat maximaal 20 euro gepind mocht worden. Hierop besloot die man om opnieuw in de rij te gaan staan en een kleine aankoop te doen om nog 20 euro extra te kunnen pinnen. Toen de man aan de beurt was, riep hij terwijl hij zijn muts een stukje naar beneden deed: "Dit is een overval". De pompbediende schrok heel erg en belde terwijl de man voor hem stond 112. Uiteindelijk werd de
Dorstenaar door zijn vriendin uit de shop getrokken, waarna zij weggingen. Terwijl de politie de aangifte aan het opnemen was, kwam dezelfde man weer het tankstation binnen, waarbij hij tegen de dienders riep dat ze hem moesten hebben. Hij werd aangehouden. Een kwartier na deze arrestatie werd ook diens vriendin als verdachte opgepakt.

Beide verdachten gaven vanmorgen toe dat het om een misplaatste grap ging. De 31-jarige verdachte vertelde dat ze met een bos bloemen langs de shopmedewerker wil gaan. De politie zal met justitie overleggen over de afdoening van deze zaak.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 18-11-2011 10:39 | © Regio Midden en West Brabant |