Politie Rotterdam-Rijnmond

Politie zoekt getuigen van vecht- en steekpartij

Datum incident: 17-11-2011 Locatie: Schouwburgplein - District/dienst: Rotterdam-Centrum

Datum publicatie: 17-11-2011 17:29

ROTTERDAM - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een mishandeling op het Schouwburgplein. Vrijdag brak hier rond half elf een vechtpartij uit. Later die avond, rond half twaalf, werden twee mannen ernstig verwond door een steekwapen. De politie wil graag in contact komen met getuigen en flyert daarom vanavond tijdens de koopavond op en rondom het Schouwburgplein.

Agenten hebben inmiddels meerdere beelden uitgekeken, gesproken met verschillende getuigen en ook met de slachtoffers. De slachtoffers, Rotterdammers van 21 en 23 jaar oud, zijn direct naar een ziekenhuis gebracht en zijn nog steeds onder behandeling. Uit onderzoek is gebleken dat zij vermoedelijk ook betrokken zijn bij de vechtpartij eerder op die avond.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die meer informatie hebben over zowel de vechtpartij als het steekincident. Informatie is belangrijk om de dader(s) zo snel mogelijk aan te houden. Daarom deelt de politie vrijdagavond 17 november flyers uit op en rondom het Schouwburgplein met de volgende vragen:

o Bent u vorige week getuige geweest van de vecht- en/of steekpartij en heeft u informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek?

o Heeft u tussen half elf en twaalf uur, in de omgeving van het Schouwburgplein, iets opvallends gezien?

o Bij het steekincident raakte één van de verdachten mogelijk flink gewond aan zijn hand. Bent u of kent u deze persoon?

o Heeft u andere informatie die ons kan helpen om deze zaak op te lossen?

Neemt u dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via nummer 0800-7000.