Politie Groningen

Vrijdag 18 november 2011

Provincie Groningen, 18-11-2011

Verdachte misdrijf Nico Leeuwe in vrijheid gesteld

De 25-jarige man uit Groningen, die dinsdag werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Nico Leeuwe, is niet langer ingesloten. In overleg met het Openbaar Ministerie is besloten de man in vrijheid te stellen. Er zijn vooralsnog geen omstandigheden om de Stadjer langer vast te houden. De Groninger blijft wel verdachte.

Vernieler aangehouden via social media

GRONINGEN De politie heeft donderdagochtend in een woning aan de Gerard Doustraat een 15-jarige jongen uit Groningen aangehouden. De knaap wordt ervan verdacht dat hij dinsdagochtend een brievenbus vernielde in een flatgebouw aan de Goudlaan in Groningen. De 78-jarige bewoner ontdekte dat zijn brievenbus met vermoedelijk illegaal vuurwerk was opgeblazen. De brievenbus was hierdoor onbruikbaar geworden. De bewoner deed aangifte bij de politie. Vandaag trof de politie op twitter een foto van een opgeblazen brievenbus aan. Na onderzoek bleek het om de brievenbus van de flat aan de Goudlaan te gaan. Via een onderzoek in social media kon de politie al snel de identiteit van de verdachte achterhalen. Het Openbaar Ministerie gaf toestemming voor een aanhouding buiten heterdaad. De verdachte werd hierop thuis aangehouden. Hij moest mee naar het bureau voor verhoor. De 15-jarige bekende dat hij illegaal vuurwerk in de brievenbus had gegooid waardoor deze ernstig beschadigde. In de woning troffen de agenten nog drie sloffen nitraat aan. Deze werden in beslag genomen. Nadat de verdachte een verklaring had afgelegd mocht hij het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsster gewond na aanrijding

GRONINGEN Een 60-jarige vrouw uit Haren raakte donderdagochtend gewond bij een aanrijding op de rotonde van de Vondellaan in Groningen. De vrouw fietste op de rotonde toen zij over het hoofd werd gezien door een 26-jarige automobilist uit Groningen. De bestuurder reed de Harense aan waardoor zij ten val kwam. Het slachtoffer is met nek- en hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld en maakt een rapportage op van deze aanrijding.

Pizzabezorger van portemonnee beroofd

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een straatroof waarbij een 20-jarige pizzabezorger donderdagavond zijn portemonnee af moest geven. De bezorger uit Groningen moest pizzas bezorgen bij een woning aan de Van Sterkenborghstraat. Toen hij in die straat kwam, werd hij vastgegrepen door twee donkergekleurde mannen. Het tweetal, de een een stuk langer dan de ander, dreigde het slachtoffer wat aan te doen. Daarop gaf de Groninger zijn portemonnee. Nadat de bromfietser dit had gedaan, gingen de verdachten er vandoor. Bij de twee verdachten was ook een blond meisje met een stevig postuur. Zij is ongeveer 1.60 a1.65 m lang. De politie werd pas laat van de straatroof op de hoogte gesteld, waardoor een onderzoek naar de verdachten in de omgeving geen effect meer had.

Supermarkt overvallen

ADUARD De politie doet onderzoek naar een overval die donderdagavond is gepleegd op de plaatselijke supermarkt in Aduard. Rond 18.55 uur kwam een onbekende man de Spar aan de Burgemeester Seinenstraat binnen en bedreigde twee medewerkers met een wapen. Een van de personeelsleden werd gedwongen een geldbedrag te geven. Na de overval ging de verdachte er lopend vandoor. Omdat het personeel uit schrik direct de deur dichtdeed, is niet bekend in welke richting de verdachte is gevlucht. De politie heeft direct in de omgeving een buurtonderzoek ingesteld. Ook werd een speurhond ingezet. Van de overvaller ontbreekt vooralsnog elk spoor. Het zou gaan om een blanke man van 20 a 23 jaar, die donkere kleding droeg en sportschoenen aan had.

Groningse gewond na aanrijding

GRONINGEN Een 41-jarige vrouw uit Groningen is donderdagavond gewond geraakt op de Diamantlaan in haar woonplaats. De Groningse stak via een zebrapad over, maar werd over het hoofd gezien door een 53-jarige automobiliste uit diezelfde plaats. Door de aanrijding raakte het slachtoffer gewond aan haar been en is naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Verdachte poging tasjesroof aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen een 18-jarige inwoner van Eelde aangehouden. Tegenover de Gelkingestraat zagen surveillerende agenten drie mensen staan. Plotseling zette één van deze personen het op een rennen waarbij een handtas open viel op straat. De politie zag dat één van de anderen de achtervolging in zette en hoorde dat er werd geroepen dat de man moest blijven staan. Hierop zijn ook de agenten achter de verdachte aan gesprint. Na een korte achtervolging bleek dat de Drent een slechte conditie had en bleef hijgend staan. Hij werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd hij ingesloten voor verhoor. De politie doet onderzoek en maakt proces-verbaal op.

Joyrider aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht op de Paterswoldseweg in Groningen een 17-jarige automobilist aangehouden voor joyriding. Agenten zagen de bestuurder van een personenauto een gesloten verklaring in rijden op het A-kerkhof. Hierop reden zij achter het voertuig aan en gaven de bestuurder een stopteken. Op de Paterswoldseweg zetten de Stadjer zijn auto aan de kant. Bij controle bleek de bestuurder minderjarig te zijn en dus niet in het bezit van een rijbewijs. De knaap verklaarde de auto zonder toestemming te hebben meegenomen van een kennis. Hierop werd hij aangehouden en moest mee naar het bureau. De politie heeft de eigenaar van het voertuig geïnformeerd en de auto geparkeerd aan het politiebureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Stadjers aangehouden

GRONINGEN Donderdagnacht heeft de politie in de Poelestraat in Groningen een 43-jarige Groninger aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij een 24-jarige plaatsgenoot in zijn gezicht had geslagen. Agenten zagen dat het slachtoffer een rood en gezwollen gezicht had. Wat de aanleiding was tot de ruzie is niet bekend. De Stadjer is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij verzette zich tijdens zijn aanhouding. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de mishandeling.


-In dezelfde nacht werd een 23-jarige Groninger aangehouden in de Kostersgang. De man stond daar te plassen en werd aangesproken door de agenten. Hij weigerde zijn identiteit op te geven en gedroeg zich zeer vervelend. Hierop werd de man aangehouden en moest mee naar het bureau. Nadat de verdachte aan het politiebureau was voorzien van een bon kon hij weer gaan. Hij weigerde echter het bureau te verlaten, beledigde de agenten en verscheurde zijn bon. Toen hij een agent verbaal bedreigde werd hij opnieuw aangehouden en ingesloten. De agent deed aangifte.


-In de nacht van donderdag op vrijdag werd ook een 37-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. De Stadjer was bezig zijn huisraad te vernielen. Dit is niet strafbaar. Maar toen bleek dat hij ook spullen in de gemeenschappelijke ruimte had vernield en vanuit de woning een glas in de richting van de agenten gooide werd hij opgepakt. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhoudingen na mishandeling

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmorgen in een horecagelegenheid aan de Akerkhof in Groningen twee inwoners van Groningen aangehouden. Het duo van 23 en 27 jaar wordt ervan verdacht vlak daarvoor een 22-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld in de Nieuwstad. Het slachtoffer raakte bij de mishandeling gewond aan zijn been en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Hij doet aangifte. Het verdachte tweetal is ingesloten voor verhoor.

Verkeerscontrole in Stadskanaal

STADSKANAAL De politie heeft donderdag tussen 14.00 en 20.30 uur een algemene verkeerscontrole gehouden op de Buinerweg in Stadkanaal. De controle werd uitgevoerd samen met de belastingdienst. In totaal werden er 500 voertuigen gecontroleerd. 20 Bestuurders kregen een bekeuring. Drie van hen hadden ook de verzekering niet in orde. Door de parketpolitie werden 7 boetes geïnd met een totaal bedrag van 943 euro. Ook de belastingdienst heeft een aantal autos in beslag genomen.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag 18 november 2011 op diverse plaatsen het verkeer.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 415, aantal overtredingen:121, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2271, aantal overtredingen: 42, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Nieuwe Pekela, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 4179, aantal overtredingen: 167, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid:100 km/uur.

Groningen, Verlengde Hereweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1987, aantal overtredingen: 163, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Siddeburen, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1707, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Oude Pekela, N367: aantal geregistreerde voertuigen: 2061, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur

Groningen, Berlageweg: hier hield de politie donderdagavond een verlichtingscontrole. Er werden 17 bekeuringen uitgedeeld voor het niet voeren van de juiste fietsverlichting.