Politie Rotterdam-Rijnmond

Waarschuwingsschot na bedreiging met mes

Datum incident: 18-11-2011 Locatie: mgr Nolenslaan - District/dienst: Waterweg-Noord

Datum publicatie: 18-11-2011 09:02

SCHIEDAM - Een politieagent heeft donderdag een waarschuwingsschot gelost tijdens een aanhouding. Om de aanhouding van zijn dochter te voorkomen bedreigde een man de agent met een mes.

Rond drie uur kreeg de politie de melding van een winkeldiefstal bij een drogist aan de Mgr Nolenslaan. Agenten gingen hier naartoe.

Aangekomen bij de winkel bleek dat een medewerkers van de drogist en een nabijgelegenwinkel een meisje vasthielden. Zij gaven aan dat zij, samen met een ander meisje een diefstal gepleegd hadden. Het andere meisje zou er al vandoor zijn.

Op dat moment kwam de weggelopen verdachte terug lopen samen met haar vader. Hij droeg een mes bij zich.

Hiermee kwam hij direct dreigend op de agent af. De agent probeerde de man met behulp van pepperspray onder controle te krijgen. Dit had niet het gewenste effect en de verdachte kwam opnieuw dreigend op de agent af. Hierop loste de agent een waarschuwingsschot.

De 49-jarige inwoner van Schiedam gaf zich gewonnen en agenten hebben hem direct in de boeien geslagen. Hij is direct overgebracht naar een politiebureau en ingesloten in afwachting van het verdere onderzoek.