Filiaal BeOne in Den Bosch voorlopig dicht door asbest

Persbericht van BeOne

Den Bosch, vrijdag 18 november 2011 - Uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van BeOne is gebleken dat in het door haar gehuurde pand aan de Markt 17 in Den Bosch asbest is aangetroffen.

Op woensdag 9 november jl. is het filiaal door BeOne gesloten, onmiddellijk nadat het vermoeden van verontreiniging was vastgesteld. Dat was uitgerekend een dag na de start van de aangekondigde verbouwingsopruiming waarvoor klanten de week tevoren waren uitgenodigd.

Asbest is een isolatiemateriaal dat in de jaren '70 in ons land veelvuldig is aangebracht tijdens bouwwerkzaamheden. In die periode zal het asbest waarschijnlijk in het pand zijn terechtgekomen. BeOne was daarvan volstrekt niet op de hoogte. De verhuurder heeft inmiddels ook de Gemeente geïnformeerd.

De aanwezigheid van asbest betekent dat het pand voorlopig gesloten blijft en toegang niet is toegestaan. Door de verhuurder zal op korte termijn een saneringsplan moeten worden gemaakt. Hoe lang een en ander gaat duren is op dit moment volstrekt onbekend. Een termijn van enkele maanden lijkt waarschijnlijk.

Er bestaat op grond van de meest recente onderzoeksgegevens geen aanleiding te veronderstellen dat klanten een risico hebben gelopen.

Pas als het pand helemaal schoon is, zullen we ons filiaal kunnen heropenen. We houden u daarvan op de hoogte.

Intussen zijn alle andere BeOne filialen natuurlijk gewoon geopend!




Razende Robot Reporter