Stichting IPv6 Whitelist winnaar van de IPv6 Awards 2011

Persbericht van SpamExperts B.V.

Amsterdam, 18 november 2011, Tijdens de door de Nederlandse IPv6 Task Force vandaag georganiseerde IPv6 awards is Stichting IPv6 Whitelist als winnaar uit de bus gekomen. Stichting IPv6 is een niet-voor-profit initiatief, geïnitieerd vanuit het leidinggevende Nederlandse email beveiligingsbedrijf SpamExperts BV. De stichting heeft een innovatieve oplossing bedacht om de beveiliging op het gebied van email te garanderen zodra het internet overstapt van het huidige IPv4 systeem naar het IPv6 systeem.

Door een alsmaar grootschaliger gebruik van het internet raken de huidige adresreeksen op het internet (IPv4) naar verwachting nog in 2011 op. Om ervoor te zorgen dat dit niet tot problemen leidt is er een nieuw adressysteem, IPv6, bedacht. Dit nieuwe systeem brengt echter als probleem met zich mee dat het versturen van Spam een stuk eenvoudiger wordt en het dus lastig wordt om je tegen deze schadelijke email te beschermen.

Het initiatief van de Stichting IPv6 Whitelist is ondernomen door Dreas van Donselaar, de CTO van SpamExperts. Online kunnen beheerders van een mailserver hun machine binnen enkele seconden registreren zonder dat er persoonsgegevens worden bijgehouden ter bescherming van de privacy. Internet providers krijgen toegang tot een zogenaamde API om geautomatiseerd de mailserver inschrijvingen op de lijst te beheren. Zodra een mailserver op de IPv6 Whitelist staat zal de email afkomstig van deze machines worden verwerkt. Hier dient dan nog reguliere spam-filtering op plaats te vinden aangezien ook machines op de whitelist kunnen worden toegevoegd die voor het versturen van Spam worden gebruikt. De waarde van de whitelist ligt hem in het feit dat het aantal machines waar vandaan kan worden ge-emaild nu beheersbaar is, hetgeen niet het geval zou zijn in de wereld waar iedere IPv6 machine kan worden ingezet voor het versturen van email, en dus ook Spam.

De IPv6 Task Force stimuleert IPv6 implementaties in Nederland. Het is heel belangrijk dat Nederlandse bedrijven, internetservice providers, overheden, onderwijsinstellingen en ook particulieren gaan beseffen dat de overstap naar het nieuwe adressysteem noodzakelijk is en dat zij tijdig maatregelen kunnen en moeten nemen om de overstap naar Ipv6 mogelijk te maken (en de kosten onder controle te houden).

Veel internet service providers en andere organisaties zijn nu bezig met de overstap naar en implementatie van IPv6. Zij konden zich de afgelopen maanden inschrijven om mee te dingen naar de IPv6 award. De jury heeft negen organisaties en personen genomineerd waaruit eindelijk het initiatief van Dreas van Donselaar van SpamExperts vandaag als winnaar is verkozen.

De jury van de award vindt dat de Stichting IPv6 Whitelist de verdiende winnaar is als voorloper op het gebied van Ipv6 en wil met een bijdrage van 10.000 EURO de stichting belonen om de werkzaamheden uit te bouwen en de aandacht te vragen voor de overstap naar Ipv6.

Voor meer informatie over de Ipv6 Awards ga naar: http://www.ipv6-taskforce.nl/awards/

Voor meer informatie over de Stichting Mailserver Shitelist ga naar: www.ipv6whitelist.eu

Over SpamExperts
SpamExperts biedt managed email security in de cloud of op locatie, op maat gemaakt voor webhosts: Inkomende -, uitgaande email filtering, en email archivering. Verminder het klantenverlies, vergroot inkomsten, word 100% veilig! Volledige API en standaard integratie -en automatisatie plugins voor cPanel, Parallels producten, DirectAdmin; Redudant, gesynchroniseerd en schaalbaarheid staan centraal; 4-Tier controlpaneel; multi-level branding opties; 24/7 support en SLAs; Snelle release cycli en regelmatige updates! Voor meer informatie over SpamExperts, bezoek www.spamexperts.com

Links:
http://www.ipv6-taskforce.nl/awards/



Razende Robot Reporter