Gemeente De Bilt


17-11-2011

Foto kleurrijke schuttingen geplaatst start sloop en aankondiging nieuwbouw door gemeente De Bilt In afwachting van het slopen van de sporthal en de muziekschool begin volgend jaar en in overleg met de winkeliers, zijn vandaag op de meest cruciale plaatsen in De Kwinkelier kleurrijke panelen aan de bouwhekken bevestigd. Samen met de kerstverlichting en het verwijderen van zwerfvuil, is de sfeer in het winkelcentrum in de aanloop naar de feestdagen aanzienlijk verbeterd.

In totaal zijn er 19 panelen geplaatst: elf stuks aan de zijde van het Uilenpad en de rest bij het plein. Het ontwerp van de panelen sluit aan bij de projectstijl van Bilthoven Bouwt en hebben dezelfde uitstraling als de panelen bij de tijdelijke fietsparkeerplaats aan het Emmaplein. Dat is niet voor niets: "We vinden het belangrijk dat het winkelend publiek deze werkzaamheden gaat herkennen als onderdeel van een groter plan: het moderniseren van het hele centrum van Bilthoven, inclusief het stationsgebied", zegt Rob ten Cate, projectmanager van Bilthoven Bouwt.

Dit `grote plan' voorziet in de bouw van twee spoortunnels, het uitbreiden en moderniseren van het hele winkelgebied en het omtoveren van het Vinkenplein tot een groene brink met ruimte voor horeca en ontspanning. In dat kader wordt in de periode tussen 2011 en 2018 op diverse plaatsen in het centrum gebouwd en verbouwd. De bouw van de spoortunnels is het meest ingrijpend; de start bouw daarvan staat gepland voor volgend voorjaar.

Werkzaamheden De Kwinkelier

Het slopen van de sporthal en de muziekschool zijn de eerste werkzaamheden in winkelcentrum De Kwinkelier. Rob ten Cate: "We gaan het nieuwe jaar daadkrachtig van start. We hopen in maximaal twee maanden klaar te zijn met slopen. Omdat de locatie zo beeld- en sfeerbepalend is voor De Kwinkelier willen we het terrein niet braak laten liggen. Ook niet voor even. We leggen wallen aan en zaaien gras in. Door een bankje te plaatsen en verlichting aan te leggen, fungeert het gebied straks als extra tijdelijke verblijfsruimte voor het winkelend publiek. Ook wordt zo de aansluiting met Julianalaan versterkt."

Gedurende de hele bouwperiode kunnen belangstellenden met vragen terecht in het informatiecentrum Bilthoven Bouwt, thans gevestigd aan de Julianalaan 8. Of kijk op www.bilthovenbouwt.nl voor het laatste nieuws of een actuele planning.

Foto kleurrijke schuttingen geplaatst start sloop en aankondiging nieuwbouw door gemeente De Bilt