Gemeente Oldambt


Gemeente Oldambt ontvangt hoog bezoek

Grensoverschrijdende initiatieven verder ontplooid Op vrijdag 18 november ontvangt burgemeester Pieter Smit dhr. Henk Voskamp, Consul-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Duitsland en dhr. Johannes Riepma, honorair Consul van het Koninkrijk der Nederlanden in Emden. Tijdens dit bezoek zal aandacht worden besteed aan de reeds bestaande samenwerking met de Duitse gemeenten. De bedoeling van het bezoek is om gezamenlijk te kijken naar intensivering van deze samenwerking en de mogelijkheden voor de regio. Om de samenwerking met Duitse partijen te versterken is o.a. de economische kadernota `Goud in het Verbinden' en de `centrumvisie Winschoten 2025' in het Duits vertaald.

Oldambt is als grensgemeente min of meer naadloos verbonden met Duitsland. Twintig minuten rijden en je zit in Leer en het is slechts anderhalf uur naar Bremen. Kortom, Duitsland ligt naast de deur, waardoor regionaal zaken doen een andere dimensie krijgt en eigenlijk een vanzelfsprekendheid wordt.
Natuurlijk is dit wat al te simpel gesteld omdat er wel enige verschillen zitten in o.a. wet- en regelgeving, fiscaal systeem en zo zijn er nog wel een aantal aandachtspunten om terdege rekening mee te houden. Om juist aan deze punten aandacht te besteden organiseert het Eems Dollard Business Forum (EDBF) regelmatig ondernemersbijeenkomsten waar dit soort belangrijke thema's worden besproken. Het EDBF is op initiatief van de voormalige gemeente Winschoten en Leer tot stand gekomen.

Naast de heren Voskamp en Riepma zijn op vrijdag ook aanwezig: Eric R. Samson, senior beleidsadviseur grensoverschrijdende samenwerking en innovatie, Consulaat-Generaal Dusseldorf, Anton Saman, manager afdeling Ruimte & Economie van de gemeente Oldambt en Hans de Wolf, beleidsadviseur van de gemeente Oldambt.

Na een informeel ontvangst op het gemeentehuis van Oldambt zal het gezelschap rond 11.45 uur vertrekken naar de Herberg in Sellingen waar 's middags de 25ste bijeenkomst van de EDBF-netwerk plaatsvindt.

Gemeente Oldambt, 17-11-2011