Gemeente Oldambt


Twintigtal werkzoekenden vindt baan op geslaagde uitzendbanenmarkt

Het werkplein Oldambt kijkt terug op een geslaagde banenmarkt, die ze woensdagavond organiseerde. Medewerkers konden 25 mensen aan een vaste of tijdelijke baan helpen. Enkele tientallen anderen hebben een afspraak staan met uitzendbureaus om hun mogelijkheden te bespreken. Tussen 17.00 en 20.00 uur bezochten ruim 700 bezoekers de banenmarkt. Onder hen waren zowel mensen met een uitkering als mensen die het tijd vinden worden voor een andere baan. Een bezoeker: "Op een laagdrempelige manier was het leuk praten over een eventuele nieuwe baan."

De ruim 700 bezoekers konden terecht bij 30 uitzendbureaus, uit Oldambt en enkele Drentse gemeenten, die samen meer dan 150 vacatures hadden te vergeven. De functies varieerden van verpleegkundige tot diverse technische functies, zoals onderhoudsschilder.

Op basis van korte gesprekjes aan de stands konden zowel de geĂŻnteresseerden als de uitzendconsulenten snel inschatten of het tot een sollicitatie kan komen.

Deze uitzendbanenmarkt is de vierde banenmarkt die Werkplein Oldambt dit jaar organiseert. Deelnemende uitzendbureaus constateren dat een banenmarkt zoals deze in een behoefte voorziet. Voor volgend jaar staan dan ook weer diverse markten op het programma.

Gemeente Oldambt, 17-11-2011