Gemeente Ten Boer

Vergaderingen
De raadsvergadering van 30 november a.s. gaat niet door.

Bestemmingsplannen
Bekijk de bestemmingsplannen via de website. Klik hier!

Milieuwijzer
afvalwijzer.png

Nieuws
Nieuws (Gr) Openbare bekendmakingen Gemeente Ten Boer 16 november 2011 18-11-2011 Nieuws (Gr) Openbare bekendmakingen Gemeente Ten Boer 2 november 2011 04-11-2011 Meer...

Openbare bekendmakingen Gemeente Ten Boer 16 november 2011

De advertentie in de krant (PDF)

Aanvragen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat het volgende verzoek om vergunning is binnengekomen:

Evenement

* Kerstsfeer, kraampjes thuis, 9 en 10 december, Winneweer

Een ieder die meent door deze aanvragen in zijn/haar belang te zijn getroffen, kan binnen vier weken na publicatie zijn/haar zienswijze hieromtrent aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Algemene wet bestuursrecht (Awb): bezwaar
In de afgelopen periode zijn de volgende besluiten genomen en bekendgemaakt, waarop de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is. Datum van verzending staat tussen haakjes:
Evenementenvergunning

* Kerstmarkt, Plein voor de kerk , 16-12-2011, Woltersum (10-11-11)
* Intocht Sint Nicolaas, 19-11-2011, Ten Boer (10-11-11)

Aanwezigheidsvergunning, Wet op de kansspelen

* 2 kansspelautomaten, Café Jagermeister, Geweideweg 1, Garmerwolde (10-11-11)

Geluidontheffing

* Geluidsontheffing, 2011/2012, ijs- en skeelerbaan, Sportlaan Ten Boer(10-11-11)

Standplaatvergunning verleend

* Verkoop etenswaren en niet-alcoholische dranken, 2011, op natuurijs Damsterdiep, Ten Boer (10-11-11)

Omgevingsvergunningen verleend

* vellen 3 essen, Stadsweg 119, Ten Post (01-11-2011)
* verwijderen asbestleien, Kerkstraat 7, Thesinge (3-11-11)
* vellen 1 es en dunning houtwal, Boswal 3, Ten Boer (07-11-2011)

Omgevingsvergunning definitief geweigerd

* vellen 1 beuk, Eestumerweg 1, Ten Post (01-11-2011)

Degene van wie een belang bij één of meer van vermelde besluiten rechtstreeks is betrokken kan binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan, dat dit besluit heeft genomen.

De Vonk van Ten Boer
Op donderdag 24 november a.s. organiseert de gemeente in het Buurhoes een informatieavond over `De Vonk van Ten Boer'.

`De Vonk van Ten Boer' is een project met als doel: Het versterken van burgerschap en sociale betrokkenheid binnen de gemeente. Doelstelling is om via een wedstrijdformule de inwoners van onze gemeente te stimuleren om projecten te bedenken op het gebied van opgroeien en opvoeden in de eigen omgeving.

Uit alle ingediende projecten selecteert een onafhankelijke jury 10 initiatieven. Voor deze initiatieven is een geldbedrag beschikbaar om het project verder uit te werken.
Door middel van een publieksjury worden er uiteindelijk 3 projecten gekozen, die nog weer een geldbedrag ontvangen om het project uit te voeren.

Over dit project is er op donderdag 24 november a.s., om 20.00 uur, een informatiebijeenkomst in het Buurhoes. Veel verenigingen/instellingen zijn hiervoor rechtstreeks uitgenodigd, maar ook particulieren kunnen een project indienen.

Als u een plan heeft dat beantwoordt aan de doelstellingen, of als u meer wilt weten over het project: u bent van harte welkom in het Buurhoes.

Bestemmingsplan Dorpskern Ten Boer.
Burgemeester en wethouders van Ten Boer maken bekend dat een ontwerp-bestemmingsplan Dorpskern Ten Boer, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 16 november 2011 gedurende zes weken ter inzage ligt in het gemeentehuis Ten Boer.

Het ontwerp-bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat globaal bestaat uit de gehele bebouwde kom van het dorp Ten Boer. Het Ten Boerster Bos valt buiten het plangebied. Het begraafpark valt wel binnen het plangebied, net als het Damsterdiep vanaf het begraafpark in het westen tot de Westerwijtwerder Maar in het oosten. Aan de zuidkant van het Damsterdiep ligt nog een gedeelte van het dorp Ten Boer, dat uiteraard ook in het bestemmingsplan is meegenomen. De Westerwijtwerder Maar vormt de oostelijke plangrens. De noordelijke grens volgt de grens van de bebouwde kom.

Het ontwerp-bestemmingsplan wijkt op enkele onderdelen af van het voorontwerp, dat in het kader van de inspraakprocedure van 9 mei 2011 tot en met 20 juni 2011 ter inzage heeft gelegen. Eén van de wijzigingen is dat binnen de bestemming Wonen ten behoeve van Marskramer/Cluster 4 een afwijkingsmogelijkheid is opgenomen om binnen het bouwvlak meer dan de op de plankaart aangegeven 15 woningen te realiseren. Daarmee kunnen nog eens maximaal 10 appartementen extra worden gerealiseerd.

U kunt het ontwerp-bestemmingsplan ook inzien op www.tenboer.nl onder Digitale balie, digitale bestemmingsplannen. De kaart is ook te vinden op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De digitale planbestanden zijn te vinden op
gemeente.groningen.nl/ro-online/TenBoer/plannen.

Vanaf 17 november 2011 tot en met 28 december 2011 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders, p/a dienst RO/EZ, Postbus 7, 9790 AA Ten Boer. Als u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen kunt u een afspraak maken met de afdeling juridische zaken van de dienst RO/EZ van de gemeente Groningen, tel. (050) 367 81 00.

Omgevingsvergunningen
Tussen 28 oktober en 11 november zijn de volgende aanvragen binnengekomen:


* Fivelstraat 35 te Ten Boer: vellen 2 wilgen
* K De Boerweg 19 te Woltersum: wijzigen voorgevel
* Boersterweg 20 te Ten Boer: dempen sloot
* Rijksweg 87 te Ten Boer: plaatsen kap op bestaand kantoor

Ontwerpvisie Duurzaamheid
Burgemeester en wethouders hebben de ontwerpvisie Duurzaamheid Ten Boer vastgesteld. Deze ontwerpvisie ligt van 17 november tot 24 december ter inzage in het gemeentehuis.

De visie is gedurende deze periode ook te lezen op onze website www.tenboer.nl. Iedereen die een reactie wil geven op de inhoud van de visie of suggesties voor de uitvoering, kan dat kenbaar maken. Reacties kunnen schriftelijk worden gegeven, gericht aan Burgemeester en Wethouders van Ten Boer, Postbus 7, 9790 AA Ten Boer. Maar het is ook mogelijk via de mail te reageren aan gemeente@tenboer.nl

Na deze periode gaan we bezien of de reacties aanleiding geven tot aanpassing van de ontwerpvisie. De definitieve Visie Duurzaamheid wordt in het voorjaar van 2012 door de gemeenteraad vastgesteld.

Raadsvergadering
De geplande raadsvergadering op woensdag 30 november gaat NIET door. De eerstvolgende vergadering wordt gehouden op woensdag 21 december.

Tarieven reisdocumenten
Vanaf 1 januari 2012 wijzigen de tarieven voor reisdocumenten. In sommige gevallen is het voordeliger om nu alvast een reisdocument aan te vragen. Dat geldt voor identiteitskaarten voor kinderen tot en met 13 jaar.
Wanneer u deze vóór 2012 aanvraagt, kost deze kaart EUR 9,00. Een aanvraag vanaf 1 januari 2012 kost EUR 30,00.
Voor volwassenen worden paspoorten en identiteitskaarten met ingang van
1 januari 2012 juist iets goedkoper.

Vanwege de prijswijzigingen verwachten wij een (grote) toename van aanvragen. Dat kan van invloed zijn op de levertijd. Als u op vakantie gaat, vraag uw reisdocument dan extra vroeg aan!

N.B. Vanaf 26 juni 2012 mogen kinderen niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders. Kinderen hebben dan een eigen reisdocument nodig.

School- of reiskosten
Geld nodig voor school- of reiskosten? Kijk op
www.studiefondsgroningen.nl Of bel met (050) 316 4321 18-11-2011 11:00

Evenementen
Gebeurtenis Intocht Sinterklaas 1
Gebeurtenis Grunneger laidjes Ten Boer
Gebeurtenis Kerst bij de molen Ten Post
Meer...