Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima bezoekt project Boris in VSO school Noordwijk

RVD, 18 november 2011, nr. 302

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden heeft hedenochtend 18 november 2011 een werkbezoek gebracht aan VSO school Het Duin in Noordwijk. Zij heeft hier kennis gemaakt met het project 'Boris brengt je bij een baan'. Het project beoogt in leerlingen een passende baan te bieden. Tijdens het werkbezoek maakte de Prinses kennis met de achtergronden en de praktijk. Ook sprak zij met leerlingen.

Landelijk nemen 400 leerlingen uit het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) deel aan het project Boris. De stappen voor de deelnemende leerlingen zijn: loopbaanoriëntatie en beroepskeuze, een maatwerktraject en het vinden en behouden van een passende werkplek op de arbeidsmarkt. Het project is een initiatief van Colo en Stichting Speciaal Onderwijs in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Colo is de vereniging van zeventien samenwerkende kenniscentra. Voor meer dan 40 branches verbinden zij bedrijfsleven, arbeidsmarkt en beroepsonderwijs. Kenniscentra werken landelijk én regionaal als strategische partners voor ministeries, gemeenten, sociale partners en beroepsonderwijs.

VSO school Het Duin, onderdeel van de 's Heeren Loo Zorggroep, is een van de 14 scholen die aan dit project meewerkt. Het biedt onderwijs aan leerlingen met een verstandelijke beperking. De school bereidt leerlingen voor op een zo zelfstandig mogelijke deelname aan de maatschappij binnen de gebieden: wonen, werken en vrije tijd.

Noot voor redacties (