Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Apeldoorn - 28 boetes tijdens verlichtingcontrole         |
De politie heeft donderdag 17 november een verlichtingscontrole gehouden aan de Vlijtseweg en de Boerhaavestraat in Apeldoorn. Bij de controle werden 28 bestuurders bekeurd voor verlichting die niet in orde was.

Agenten hebben vanaf de schemering een verlichtingscontrole gehouden aan de Vlijtseweg en de Boerhaavestraat. Tijdens de controle werden 28 bestuurders bekeurd voor ontbrekende of defecte verlichting. De bekeurde fietsers kregen van de politie een setje ledlampjes om wel veilig thuis te kunnen komen. De politie adviseert nadrukkelijk om goed verlicht op pad te gaan om ongelukken te voorkomen.

2011157509

|     |Apeldoorn - Winkeldief aangehouden door winkelpersoneel   |
De politie heeft donderdag 17 november een 34-jarige man uit Apeldoorn verhoord over een diefstal bij een winkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. De man liep met meerdere gestolen kledingstukken de winkel uit, toen hij door een medewerker buiten de winkel werd aangehouden.

Een beveiliger zag aan het eind van de middag een man met meerdere kledingstukken een pashokje inlopen, waarna hij één kledingstuk terughing. Toen de man de winkel uit liep, sprak een medewerker de verdachte buiten de winkel aan. Bij controle bleek dat hij meerdere gestolen kledingstukken onder zijn kleding droeg en de man werd aangehouden voor winkeldiefstal. De politie werd gewaarschuwd en de verdachte, een 34-jarige man uit Apeldoorn, werd voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011162314

|     |Klarenbeek - Laptop weg bij auto-inbraak                  |
Op donderdag 17 november is er ingebroken bij een auto aan De Somp in Klarenbeek. Bij de inbraak werd ondermeer een laptop gestolen.

De eigenaar had zijn auto afgesloten achtergelaten op een parkeerplaats aan De Somp, toen hij rond 20.15 uur ontdekte dat er een ruit was vernield. Bij controle bleek dat er ondermeer een laptop was gestolen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak. Getuigen kunnen bellen via 0900-8844.

De politie doet onder de noemer 'Niets erin, niets eruit!' met regelmaat een dringend beroep op autobezitters om geen waardevolle spullen in auto's achter te laten. Ook niet verstopt in de auto, want autokrakers weten precies waar ze moeten zoeken. De politie adviseert bijvoorbeeld om dashboardkastjes open te laten staan, om te laten zien dat de eigenaar van de auto preventieve maatregelen heeft genomen.

2011162369

|     |Apeldoorn- Woninginbraak                                  |
Donderdag 17 november is er een inbraak ontdekt bij een woning aan de Tullekensmolenweg in Apeldoorn. Het is nog onduidelijk wat er is weggenomen.

De inbraak werd rond 13.55 uur ontdekt, toen bleek dat er een deur open stond. Het is nog onduidelijk wat er precies is weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

2011162407

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(


---- --