Politie Twente

Fietsster gewond bij aanrijding Nijverdal
Een 16-jarige fietsster uit Nijverdal raakte donderdag 17 november gewond bij een aanrijding met een automobiliste in Nijverdal.

Donderdagavond 17 november omstreeks 19.15 uur werd een aanrijding gemeld op de kruising Helmkruidlaan / Kruidenlaan in Nijverdal. Een 40-jarige automobiliste uit Nijverdal verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een 16-jarige fietsster uit Nijverdal. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De fietsster raakte gewond bij de aanrijding. (2011109381)

Automobilist gezocht
Enschede
Donderdagmorgen 17 november tussen 09.45 uur en 10.00 uur heeft er een aanrijding plaats gevonden tussen een automobilist en een bromfietser. De automobilist reed na de aanrijding door zonder zijn identiteit bekend te maken. De 20-jarige bromfietser uit Oldenzaal reed over de Oldenzaalsestraat in Enschede. Uit dezelfde richting reed ook een nog onbekend gebleven automobilist. Ter hoogte van de Tichelweg sloeg de automobilist rechtsaf en zag de bromfietser hierbij over het hoofd. De bromfietser kwam in aanrijding met de automobilist en viel hierna op de grond. De bestuurder van de auto keek nog een keer om en reed door zonder zijn identiteit bekend te maken. De onbekende automobilist heeft grijs haar en reed mogelijk in een oud type Mercedes, donker van kleur. Wellicht zijn er mensen die de aanrijding hebben gezien. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011109193)

Geen wapen gevonden in voormalige woning F. Strijker Enschede
Donderdag 3 november kreeg de politie omstreeks 13.30 uur de melding dat een bewoonster van de Diekmanstraat in Enschede bezoek had gehad van een man die zei te weten dat in de trap van haar woning het wapen zou liggen, waarmee Folkert (Folly) Strijker zou zijn vermoord. Het betreft de voormalige woning van Strijker. Uit nader onderzoek is echter komen vast te staan dat er geen wapen in of onder de trap ligt.

De man was vergezeld van een camerateam van RTV Oost en vertelde aan de bewoonster dat hij wist waar het moordwapen zou liggen waarmee op 10 september 2010 Folkert (Folly) Strijker was vermoord. De vrouw liet de mensen binnen in haar woning, omdat zij niet gediend was van een wapen in haar woning. Vervolgens trok de man vloerbedekking los van haar trap en vernielde een traptrede. De man beweerde dat het moordwapen zich in de trap zou bevinden. Dit werd niet door hen aangetroffen, waarop de man en het camerateam de woning verlieten.

Direct na dit bezoek heeft de vrouw de politie ingeschakeld, die direct ter plaatse kwam. De bewoonster van de woning aan de Diekmanstraat heeft aangifte gedaan van de vernielingen in haar woning, aangebracht door de man die bij haar in de woning was gekomen samen met de cameraploeg.

Het Team Grootschalige Opsporing heeft naar aanleiding van dit gebeuren, in overleg met de Officier van Justitie, een nader onderzoek uitgevoerd aan de trap in de woning aan de Diekmanstraat. Hieruit is op 15 november jl. komen vast te staan dat er geen wapen in of onder de trap ligt. De vernieler, een 51-jarige man uit Knokke (BE), zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. (2011104523)

Man aangehouden voor mishandeling Rijssen
Een 41-jarige man uit Nijverdal werd donderdag 17 november aangehouden voor mishandeling van een 29-jarige man uit Rijssen. De 41-jarige kwam verhaal halen bij de woning van de 29-jarige man aan de Welleweg in Rijssen. Daarbij sloeg de 41-jarige man met een koevoet op het hoofd van de 29-jarige. De politie heeft de 41-jarige man aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie onderzoekt het hoe en waarom van de mishandeling. (2011109419)

Vrouw aangehouden voor diefstal Rijssen
Een 27-jarige inwoonster van Rijssen is donderdag 17 november aangehouden. Zij wordt verdacht van het plegen van diefstallen bij mensen bij wie zij thuiszorg verleende.

Bij Politie Twente kwamen meerdere meldingen binnen van diefstal van geld. De politie startte een onderzoek en hield op donderdag 17 november de 27-jarige vrouw aan. Zij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011108821)

Grensoverschrijdende controle: Korridorfahnung Enschede / Glanerbrug / Haaksbergen / Overdinkel / De Lutte / Denekamp De politie heeft tijdens een grote verkeerscontrole op donderdag 17 november 58 processen-verbaal uitgeschreven. Gecontroleerd werd op de Gronausestraat in Glanerbrug, Knalhutteweg in Enschede, Buursestraat in Haaksbergen, Hoofdstraat in Overdinkel, Bentheimerstraat in De Lutte, Nordhonsestraat in Denekamp.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het niet dragen van een autogordel, niet hands-free telefoneren, het voeren van mistlampen, het niet kunnen tonen van een geldig rij- en/of kentekenbewijs, het overtreden van de maximumsnelheid en het negeren van het rode verkeerslicht.

Zeven Nederlandse politiekorpsen hebben van donderdag 17 op vrijdag 18 november samen met de Duitse politie en veiligheidspartners een internationale grenscontrole, de "Korridorfahndung", gehouden. Met de controles willen de Nederlandse en Duitse politiediensten een bijdrage leveren aan de criminaliteitsbestrijding en verkeersveiligheid in de grensstreek.

Langs een groot deel van de Nederlands-Duitse grens, van Groningen tot aan Aken, zijn controles gehouden bij zowel grote als kleinere grensovergangen. Er is vooral heel zichtbaar gewerkt op vaste controlelocaties, aanvullend vonden er 'vliegende controles' en enkele onopvallende controles plaats. De controletijden lagen voornamelijk tussen 16.00 uur en 24.00 uur; sommige controles gingen iets eerder van start of liepen tot later in de nacht door.

Hoofddoel van de controles was de bestrijding van de grensoverschrijdende criminaliteit, zoals drugs- of wapenhandel en autodiefstal. Ander doel was het stimuleren van de verkeersveiligheid, denk daarbij aan rijden onder invloed van alcohol en/of drugs of andere verkeersdelicten. Subdoelstelling van de controle was het verbeteren van de (internationale) samenwerking tussen de opsporingsinstanties.

Grote inzet
Ongeveer 675 personen verspreid over de diverse organisaties zijn voor de Korridorfahndung ingezet. Behalve de politie aan beide kanten van de grens, deden onder meer het Korps Landelijke Politiediensten, de Koninklijke Marechaussee, Douane en Belastingdienst aan de controles mee.

Gedurende de avond kwam het bericht binnen dat ook de Polen meededen. De Poolse politie zette, parallel aan onze Oostgrenscontrole, op diverse locaties de grens met Duitsland dicht. Hoeveel politiemensen zij precies hebben ingezet is onbekend.

Ruim 5 duizend voertuigen en 6700 personen zijn in het kader van de Korridorfahndung gecontroleerd. Een paar resultaten op een rij: . 2.221 blaastesten op straat . 23 bestuurders onder invloed van alcohol en/of drugs (D) . 15 bloedproeven
. 437 verkeersboetes wet Mulder . 14 bestuurders zonder geldig rijbewijs . 65 strafbare feiten Opiumwet . 13 strafbare feiten Vreemdelingenwet . 31 inbeslaggenomen voorwerpen . 39 openstaande boetes geïnd voor bijna 7.250 euro . Ruim 32.000 euro aan belastingschuld direct geïnd

Enkele bijzonderheden
B54 (omgeving Gronau (D): Bij een gezamenlijke controle door de Bundespolizei Münster en polizei Steinfurt werd een personenauto gecontroleerd. De drugshond sloeg aan bij de achterbank en de tank van de auto. Na onderzoek werd ca. 15 gram marihuana gevonden. Het voertuig is voor onderzoek inbeslaggenomen en het onderzoek zal in samenwerking met de Douane worden vervolgd. Vlak voor het einde van de controle trof een burgerpatrouille van de Bundespolizei vlak voor de controleplaats onder de geleiderail 1,3 kg heroïne en 305 gram kath (kauwbladeren die in Duitsland een strafbare drug zijn) aan. De politie vermoedt dat deze drugs door de inzittenden van de inbeslaggenomen auto voor de controle uit de auto zijn gegooid. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Rond 20.00 uur trof een surveillance van het grensoverschrijdende politieteam, bemand met 1 medewerker van de Polizei Niedersachsen en 1 medewerker van de KMAR op de N349 bij Tilligte een Duitse personenauto met EL-kenteken aan. De bestuurder meerderde vaart, maar vloog even later uit de bocht. De bestuurder vluchtte vervolgens te voet. Via de vriendin van de bestuurder, die tevens de eigenaar van de auto was, werd de bestuurder alsnog staande gehouden. Ondanks verwondingen aan zijn hand ontkende de man de bestuurder te zijn geweest. Er wordt een onderzoek tegen hem ingesteld. (2011109433)

18 november 2011