Gemeente Tytsjerksteradiel


Dorpshuis De Kamp eerste Fairtrade Dorpshuis van Tytsjerksteradiel

Op 17 november ontving Dorpshuis De Kamp in Sumar als eerste dorpshuis in Tytsjerksteradiel het Fairtrade Certificaat. Dit certificaat is uitgereikt vanwege de aandacht voor eerlijke handel. Ook verkoopt het dorpshuis diverse producten met het Max Havelaar keurmerk.

Fairtrade Gemeente

Wethouder Houkje Rijpstra reikte het certificaat uit in het kader van de Fairtrade Gemeente campagne. Met deze campagne vraagt de lokale overheid aandacht voor Fairtrade producten of diensten bij bedrijven, organisaties en de consument. Gemeente Tytsjerksteradiel is sinds 2011 een van de negentien Fairtrade gemeenten in Nederland.

Mooi initiatief

Wethouder Rijpstra is blij met het initiatief van het dorpshuis: "Der komme hieltiid mear bedriuwen en organisaasjes by de kampanje. It is prachtich om der wer in nije kategory by te hawwen. Yn in doarpshûs komme in protte minsken, dy't dan allegearre wer yn oanrekking komme mei Fairtrade produkten en dêr dan fêst ek oer neitinke. Dat is as gemeente ús doel yn dizze kampanje: safolle mooglik minsken belûke by earlike hannel".

dorpshuis de Kamp krijgt Fairtrade certificaat
het bestuur en de beheerder ontvangen van wethouder Rijpstra het certificaat

groen-foon Wilt u ons bellen:

14 0511 (geen netnummer)
Maandag tot en
met donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 16.30

groen-mail Wilt u ons schrijven of mailen:
Postbus 3, 9250 AA Burgum
gemeente@t-diel.nl