Gemeente Coevorden

Start bouw woningen Masterplan Centrum Coevorden

vrijdag 18 november 2011

Op de voormalige locatie van de Brandweerkazerne en het Bogasterrein is de aannemer deze week begonnen met de `bouw' van de woningbouwprojecten van Domesta. De bouwhekken en de bouwketen zijn geplaatst en het terrein wordt nu bouwrijp gemaakt. Eind volgende week verwacht de aannemer op het Brandweerterrein te starten met het aanbrengen van de tijdelijke damwanden. Domesta denkt beide projecten in het voorjaar van 2013 gereed te hebben.

Wat komt waar?

Op het Bogasterrein komen 37 gevarieerde woningen. Het complex bestaat uit drie delen: één deel met vijftien appartementen aan het Koedijkje en twee delen met elk elf woningen aan de Spoorhavenstraat. Deze 22 woningen hebben allemaal de entree op maaiveldniveau. De in totaal 37 wooneenheden bestaan uit maar liefst 32 verschillende woningtypes. Veel van deze woningen hebben een bijzondere indeling. Zo is er bijvoorbeeld een woning met de voordeur op de begane grond, de hoofdslaapkamer en badkamer op de eerste verdieping, de woonkamer met keuken en tweede slaapkamer op de tweede verdieping en nog een extra slaapkamer op de derde verdieping.

Op de hoek van de Haven en de Dwenger - waar vroeger de brandweerkazerne stond - komen twee woongebouwen met in totaal 27 appartementen. De complexen worden gebouwd in de stijl van historische pakhuizen, zoals het Arsenaal in Coevorden, en refereren op meerdere manieren aan de historie van deze plek. Het kleinste complex ligt aan een plantsoen tussen de woningen en de haven. Het grotere complex bakent de kade af en staat deels in het water.

Bij beide projecten zijn alle woningen bestemd voor de huur. Door de grote variatie in woningtypes is het voor Domesta mogelijk woningen aan te bieden in zowel de sociale huurklasse als in het duurdere segment.

Wie doet wat?

Het complex op het terrein van de voormalige brandweerkazerne is ontworpen door De Velde architecten uit Kampen en de woningen op het Bogasterrein door DAAD architecten uit Beilen. Beide projecten zijn in één keer aanbesteed, zodat de bouw zo efficiënt mogelijk uitgevoerd kan worden. Heijmans Woningbouw Noord is de bouwkundige aannemer van beide projecten en de installaties worden uitgevoerd door Niemeijer Installatietechniek uit Emmen. Onderdeel van Masterplan Centrum Coevorden

Beide projecten zijn onderdeel van Masterplan Centrum Coevorden. Het zijn dé woningbouwlocaties uit het plan. Nu de gemeente en Domesta geen gezamenlijke plannen meer hebben die gepresenteerd moeten worden, hebben beide partijen afgelopen zomer besloten het informatiecentrum Coevorden Beweegt te sluiten. Voor informatie over beide woningbouwplannen kunnen geïnteresseerden daarom rechtstreeks contact opnemen met Domesta