Gemeente Dronten


Dronten winnaar `Verder in HR' Award

18-11-2011

Gemeente Dronten is uitgeroepen tot winnaar van de Verder in HR Award 2011. Gemeentesecretaris Ronald Kool nam de prijs op 17 november in ontvangst. Uit het juryrapport blijkt dat Dronten de prijs heeft gewonnen door het vooruitstrevende gebruik van e-HRM binnen de hele organisatie.

Ronald Kool ontvangt Verder in HR Award Ronald Kool: "De nieuwe aanpak van het gebruik van e-HRM is in een korte periode geĂŻntroduceerd binnen de hele organisatie. Ik ben trots op alle medewerkers, zij zijn tenslotte de mensen die met e-HRM werken en sinds de invoering het digitale werken snel onder de knie hebben gekregen.

Vooruitstrevend
Dronten is door een uitgebreide jury vooral gecomplimenteerd voor het vooruitstrevende gebruik van digitale instrumenten. Vanaf de werving van nieuw personeel tot de uitdiensttreding, alles is gedigitaliseerd. Medewerkers en managers hebben nu zelf toegang tot de eigen gegevens, die allemaal verzameld worden op een digitaal platform. Dit zorgt ervoor dat de HRM-medewerkers minder tijd kwijt zijn aan de administratieve taken. Het voordeel voor de medewerkers is dat zij op elk tijdstip, thuis of op de werkplek, informatie kunnen invoeren en opvragen op de computer of via de smartphone.

Verder in HR Award
De Verder in HR Award 2011 is in het leven geroepen door Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) en Raet om vooruitstrevende e-HRM projecten de erkenning te geven die ze verdienen. E-HRM kan worden uitgelegd als het ondersteunen van de activiteiten van Personeel & Organisatie door gebruik te maken van internettechnologie. De twee andere genomineerden voor de prijs waren netwerkbedrijf Alliander en Bureau Jeugdzorg Noord-Holland. De prijs is uitgereikt tijdens het NVP-congres in Hoofddorp.