40 Jaar "Omdat je het waard bent" />
Persbericht van L'Oréal

Mijlpaal voor een mythische slogan

L'Oréal Paris, wereldwijd nummer één in de cosmeticabranche, viert het veertigjarig bestaan van haar mythische slogan 'omdat je het waard bent'. Deze slogan reflecteert een uitzonderlijke, jarenlange reis die al vier decennia lang aansprekend blijft voor alle vrouwen. Het is een iconische handtekening die bovendien nog altijd aansluit bij de huidige tijd en inspirerend is én blijft voor vrouwen overal ter wereld.

Om deze bijzondere gelegenheid te eren zal een feestelijke viering plaatsvinden in Parijs, in de aanwezigheid van een aantal L'Oréal ambassadrices, namelijk Jane Fonda, Aimée Mullins, Ines de la Fressange, Fan Bingbing en Freida Pinto.

Tijdloze slogan met vooruitstrevende visie
De slogan is bedacht in 1971 op het moment dat er een sociale revolutie heerste en het feminisme in volle gang was, waardoor deze 4 simpele woorden een goede aansluiting vonden bij het tijdsbeeld van dat moment. Terwijl de voornaamste commerciële boodschap erop was gericht een rechtvaardiging van de prijs te benadrukken van het product - Preference, een revolutionaire haarkleuring - kreeg de slogan vanzelf ook een belangrijke betekenis op sociaal gebied: de schoonheid van een vrouw zit niet alleen in haar uiterlijke schoonheid, maar ook in datgene dat zij zichzelf gunt. De filosofie van L'Oréal Paris is dat iedereen, ongeacht zijn of haar leeftijd, oorsprong of uiterlijk 'het waard is', en we verdedigen het recht op (alle soorten) schoonheid; het recht van iedereen om stijlvol en zelfbewust te zijn. "We vieren het bestaan van een bijzondere slogan die vandaag de dag nog altijd tot de verbeelding spreekt, over de hele wereld wordt uitgesproken en nu, meer dan ooit, vrouwen aanspreekt. Het reflecteert de duidelijke visie van L'Oréal Paris met betrekking tot schoonheid, dat staat of valt met een sterk gevoel van eigenwaarde en een uiting van kracht, op meerdere vlakken. We zijn er heel trots op dat deze belangrijke kernwaarden bijdragen aan 'de ziel' van L'Oréal Paris," aldus Cyril Chapuy, Brand Global President.

Wereldwijd succesvol
'Because you're worth it' is in de afgelopen decennia internationaal een succesvol statement van L'Oréal Paris geworden. - Vanaf 1997 werd de slogan behalve voor de haarkleuringen ook gebruikt voor de make-upcollecties en huidverzorgingseries. - Sinds L'Oréal Paris wereldwijd in steeds meer landen verkrijgbaar is, slaat de beroemde slogan ook een brug tussen vrouwen over de hele wereld: van Europa tot de Verenigde Staten, Azië en het Midden-Oosten - op alle plaatsen waar emancipatie een belangrijke sociale issue is (en blijft).
- Rondom 1990 is er gevarieerd in de aanhef, zoals in plaats van 'ik ben' naar 'wij zijn' of 'je bent'.
- Anno 2011 is de slogan in 40 landen vertaald, en verwoordt het nog altijd onze visie qua schoonheid maar toont het ook de diversiteit en authenticiteit aan, evenals betrokkenheid naar zowel consumenten als de maatschappij van L'Oréal Paris.

Inspirerende & internationale spokespersons
Alle internationale ambassadeurs en ambassadrices van L'Oréal Paris dragen bij aan de merkstrategie van L'Oréal Paris; het zijn bijzondere persoonlijkheden, krachtige individu's die samen een familie vormen en op die manier de essentie van ons merk uitstralen. Iconen op het gebied van schoonheid, mode en kunst, die elk afzonderlijk, dankzij hun exceptionele charisma, een voorbeeldfunctie vervullen wat betreft schoonheid. Van een wereldberoemde rockster als Gwen Stefani tot een upcoming Franse ster als Leïla Bekhti: elke ambassadrice van L'Oréal Paris draagt haar eigen boodschap over wat betreft schoonheid, en geeft haar eigen interpretatie aan de beroemde slogan.

'Omdat je het waard bent' begeleidt vrouwen over de hele wereld om hun doelen te bereiken, om er zowel mooi uit te zien als je ook mooi te voelen, en belichaamt eigenschappen als glamour, kracht en zelfbewust zijn.

L'Oréal Paris telt inmiddels meer dan 25 internationale spokespersons, waaronder Doutzen Kroes, Beyoncé Knowles, Gwen Stefani, Claudia Schiffer, Jennifer Lopez, Liya Kebede, Laetitia Casta, Ines de la Fressange, Milla Jovovich, Gong Li, Eva Longoria, Fan Bingbing, Andie MacDowell, Aimée Mullins, Freida Pino, Rachel Weisz, en meer.

Links:
http://www.loreal-paris.nl



Razende Robot Reporter