Politie Gelderland-Zuid

Ernstige aanrijding

Culemborg, 18-11-2011 o Donderdag rond 18.00 uur vond op de Provincialeweg N320 bij Culemborg, ter hoogte van de windmolens, een verkeersongeval plaats waarbij drie voertuigen betrokken waren. Twee personen raakten gewond en zijn naar een ziekenhuis vervoerd.

De hulpverleningsdiensten politie, brandweer en ambulance rukten meteen vrij massaal uit na de ongevalsmelding. De ravage was behoorlijk, met brokstukken op de weg over zo'n honderd meter afstand. De hulpverlening focuste zich vanzelfsprekend eerst op de gewonden.

Een 33-jarige bestuurster uit Culemborg zat bekneld in haar voertuig. Brandweerlieden hebben haar uit de auto moeten 'knippen' en met hulp van ambulancepersoneel is zij vervolgens uit de auto gehaald. In de ambulance werd de 33-jarige vrouw gestabiliseerd waarop zij naar het UMC Utrecht is overgebracht. Zij liep onder meer twee beenbreuken op.

De bestuurster van een tweede betrokken auto, van 25 jaar uit Maarssen, bleef ongedeerd. In een derde auto zaten twee inzittenden, mannen van 33 en 36 jaar afkomstig uit Nieuwegein. De bijrijder droeg vermoedelijk geen gordel en is met een hoofdwond naar het St Antoniusziekenhuis vervoerd.

Onderzoek en berging
De N320 is door Rijkswaterstaat afgezet en specialisten van Verkeersongevallenanalyse kwamen ter plekke voor technisch sporenonderzoek. De toedracht wordt nog verder onderzocht. Alle drie de auto's zijn voor onderzoek afgesleept. Ook zal de politie nog met betrokkenen spreken. In verband met de regel botsen is blazen werden blaastesten afgenomen, of een bloedblok.
Het motorblok van een van de auto's kwam ongeveer 60 meter verderop in een sloot terecht. Met hulp van de brandweer en het Waterschap is deze uit het water gehaald. Omstreeks 21.30 uur was het onderzoek klaar en de weg weer schoon; daarop werd de weg weer voor het verkeer vrijgegeven.
(08)

Laatst gewijzigd 18-11-2011 14:43 | © Regio Gelderland-Zuid |