Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


---

Werkzaamheden rond station RAI

18 november 2011

De komende jaren gaat het één en ander veranderen aan station RAI en aan de sporen. Binnen enkele jaren wordt een nieuw spoorviaduct gebouwd en daarvoor zijn nieuwe steunpunten nodig. De komende tijd start ProRail met de voorbereidingen voor deze aanpassingen en bouwactiviteiten.

Voordat de bouw begint, controleert de aannemer onder het spoorviaduct op de Europalaan of er in de bodem kabels en leidingen liggen die verplaatst moeten worden.

Proefsleuven

Voor deze controle worden er zogenaamde proefsleuven gegraven. Dit gebeurt tussen 14 november en 9 december. In deze periode van vier weken kan het verkeer, en ook voetgangers, hinder ondervinden doordat rijstroken, trottoirs en fietspaden versmald en/of verlegd worden. Er worden geen wegen of doorgangen afgesloten en alle verkeer en voetgangers hebben veilig doorgang tijdens de werkzaamheden. Wel worden er tijdelijk enkele fietsenrekken verplaatst naar een andere plek dicht bij het station.

Informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Dan kunt u op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur contact opnemen met de afdeling Publiekscontacten van ProRail, via telefoonnummer 0800 776 7245 (gratis).
U kunt uw vraag ook stellen via www.prorail.nl/contact.

OV SAAL

OV SAAL is een spoorproject dat de bereikbaarheid verbetert in de regio Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad (SAAL).
De groei van Almere, de aansluiting in 2012 van de nieuwe Hanzelijn tussen Lelystad en Zwolle, en de economische groei van Schiphol en de Amsterdamse Zuidas zorgen voor een toename van het aantal reizigers. Daarom gaan er in de toekomst tussen Flevoland en Amsterdam meer treinen rijden. Daarvoor is aanpassing en uitbreiding van het spoor nodig.

---