Gemeente Waddinxveen


Seniorenwerk Waddinxveen gaat per 1 januari 2012 over naar Palet Welzijn

Vanaf 1 januari 2012 neemt Palet Welzijn het seniorenwerk in Waddinxveen over van stichting Vonk. Het aanbod van Palet Welzijn biedt de mogelijkheid het seniorenwerk in zijn huidige vorm te continueren. Een aanbod waar alle partijen tevreden mee zijn. Dat betekent voorlopig dat elke Waddinxvener dezelfde activiteiten op dezelfde locatie kan voortzetten.

Stichting Vonk voerde het seniorenwerk in Waddinxveen al vele jaren uit. Uit onderzoek is echter gebleken dat een zelfstandige en âeigenâ lokale organisatie in Waddinxveen te kwetsbaar is op het gebied van kennisontwikkeling en continuïteit. Deze conclusie deelt het bestuur en de directie van Stichting Vonk met de gemeente. Vervolgens hebben de bezuinigingstaakstellingen van de gemeente een proces in gang gezet dat heeft geleid tot een besluit over de toekomst van Stichting Vonk, en zeker zo belangrijk, het behoud van het seniorenwerk voor onze inwoners.Â

Op 28 september 2011 stemde de gemeenteraad van Waddinxveen in met het voorstel om het seniorenwerk over te laten nemen door een andere welzijnsaanbieder. Uiteindelijk heeft het aanbod van Palet Welzijn de mogelijkheid geboden het seniorenwerk in zijn huidige vorm te continueren. Een aanbod waar alle partijen tevreden mee zijn.

Palet Welzijn is actief in meerdere gemeenten in onze regio op het gebied van zorg en welzijn en is in staat het seniorenwerk in Waddinxveen over te nemen van Stichting Vonk.

Behoud van activiteiten en dienstverlening

De gemeente maakt met stichting Vonk en met stichting Palet Welzijn afspraken over het seniorenwerk. Voorop staat het behoud van de seniorenactiviteiten zoals Stichting Vonk deze nu organiseert in het Anne Frank Centrum. Ook de computerlessen in het Computerleercentrum gaan gewoon door. Dit betekent voorlopig dat elke Waddinxvener dezelfde activiteiten op dezelfde locatie kan voortzetten.

Palet Welzijn en stichting Vonk maken ook afspraken over personeel van het seniorenwerk. Er blijft in het Anne Frank Centrum een kantoor voor het seniorenwerk.

Lokale bereikbaarheid

Alle partijen vinden het van groot belang dat het seniorenwerk voor iedereen in Waddinxveen te bereiken is.

De betrokkenheid van vrijwilligers is daarom belangrijk. Palet Welzijn heeft daar veel aandacht voor. Alle betrokkenen zijn inmiddels geïnformeerd over de toekomst van het seniorenwerk.

Aan het begin van het nieuwe jaar presenteert Palet Welzijn zich.

Â