Gemeente Súdwest Fryslân


Nieuws

Bewoners Stadsfenne praten over toekomst wijk

swf

De bewoners van de wijk Stadsfenne in Sneek krijgen op maandagavond 28 november de kans mee te praten over de toekomst van hun wijk. Die avond is er een bewonersavond in de Parkflat aan de Dekemalaan.

Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom, het programma begint om 19.30 uur. Alle bewoners van de wijk hebben inmiddels een uitnodiging gekregen voor deze avond.

Mevrouw Jeriça Hartholt, directeur Accolade en wethouder Maarten Offinga vertellen deze avond wat ze van de bewoners verwachten en wat de woningstichting en de gemeente de inwoners van de wijk kunnen bieden. Deze avond vertonen we ook een film over de wijk waarin bewoners vertellen wat ze goed vinden en wat er verbeterd zou moeten worden. De bewoners krijgen deze avond ruim de tijd om mee te praten over de toekomst van de wijk Stadsfenne.

Het doel van deze avond is een start te maken met de toekomstvisie voor Stadsfenne. Hoe moet de wijk er over vijf jaar uitzien? Belangrijke vragen zijn: wat is goed en willen we zo houden, wat is verkeerd en moeten we aanpakken en welke ideeën zijn er om van Stadsfenne een nog betere woonwijk te maken. De toekomstvisie moet een verhaal worden van de bewoners. De woningstichtingen en de gemeente krijgen vervolgens opdracht antwoord te geven op de vragen en wensen.

Verschillende partijen zijn bij deze avond betrokken: Accolade, de gemeente Súdwest Fryslân, Timpaan, politie, Parkflat Stadsfenne en De Wieren. Zij zullen de bewoners ondersteuning geven bij het opstellen van de toekomstvisie Stadsfenne.