Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 18 november

Noord-Holland Noord, 18-11-2011 o 14.00 uur

Diefstal airbags

Opperdoes, vrijdag 18 november

Op vrijdagmorgen werd tussen 04.50 en 06.00 uur ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond op de Nieuweweg in Opperdoes. De daders hadden daarmee gloednieuwe airbags te pakken. Ongeveer een week geleden werden de airbags ook al uit deze auto gestolen. Er waren juist nieuwe in gemonteerd.

Politie blust woningbrand

Broek op Langedijk, donderdag 17 november

Op donderdagavond omstreeks 19.15 uur kreeg de politie melding dat er brand zou zijn in de aanbouw van een woning aan de Prinses Beatrixstraat in Broek op Langedijk. De politie, die in de buurt surveilleerde, was binnen enkele momenten ter plaatse. Door een deurraam van de aanbouw zagen de politiemensen hoge vlammen. Aangezien het hele pand was afgesloten en er vermoedelijk niemand aanwezig was, sloegen zij een raam in en blusten zij het vuur met water dat zij met emmers uit de vijver haalden.

Afgelopen maandag bleek in hetzelfde pand ook al een begin van een brand te zijn geweest. Toen zag een buurtbewoonster vlammen in de woonkamer. Het vuur kon toen door de brandweer worden geblust.

De politie gaat uit van brandstichting en stelt een onderzoek in.

Woninginbraak

Den Helder-Julianadorp, donderdag 17 november

Op donderdag werd tussen 16.30 en 23.30 uur ingebroken in een woning aan de Duinroosstraat in Den Helder. De daders kwamen binnen door een raampje te forceren op het balkon op de eerste verdieping aan de achterzijde van het pand.

Voor zover bekend, werd er niets uit de woning ontvreemd.

Een poging van een diefstal werd gemeld door de bewoner van een pand aan de Vogelzand in Julianadorp. De man was tussen 12.30 en 15.30 uur in zijn woning. In die tijd hoorde hij getik, maar schonk hier geen verdere aandacht aan. Toen hij om 15.30 zijn woning verliet zag hij dat iemand had geprobeerd de pennen uit de schanieren van een toegangsdeur te halen. Dit was slechts bij een schanier gelukt, zodat de inbreker niet binnen is geweest. Er werd niets gestolen.

Inbrekers hadden wel succes in een woning aan de Bremstraat in Den Helder. Op donderdagavond werd ontdekt dat er was ingebroken. De daders waren binnen gekomen via een bovenlicht aan de achterzijde van het pand. De hele woning werd doorzocht. In ieder geval werd een laptop gestolen.

Bergen, donderdag 17 november

Op donderdag werd tussen 17.30 en 21.40 uur ingebroken in een woning aan de Jan Jacoblaan in Bergen. De daders doorzochten de hele woning. Hierbij werden in ieder geval een B&O-speakerset en sieraden buitgemaakt.

Wapens en drugs

Alkmaar, vrijdag 18 november

Op vrijdagmorgen omstreeks 01.35 uur controleerde de politie een bestuurder van een personenauto op de Kalkovensweg in Alkmaar. Het ging om een 34-jarige man uit Alkmaar.

Bij controle bleek de man een ploertendoder (uitschuifbaar slagwapen) en een alarmpistool bij zich te hebben. Bij controle van de auto bleken hier dertien zakjes weed en een flinke bol vermoedelijk speed in te liggen. Ook werd gebruikte apparatuur uit een hennepkwekerij aangetroffen. De wapens, de drugs en de apparatuur werden in beslag genomen. De politie hield de man aan en brachten hem naar het politiebureau voor verhoor.

Omdat de verdachte verklaarde zelf ook drugs te hebben gebruikt, werd een bloedproef afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs.

Ernstig gewond na val

Callantsoog, donderdag 17 november

Op donderdagmiddag omstreeks 17.55 uur werd in een bedrijfspand aan het Scheidingsvliet in Callantsoog een 46-jarige man uit Callantsoog gevonden die ernstig gewond op de lepels van een vorkheftruck lag.

De man werd met onbekend letsel overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Hier is hij opgenomen.

Het vermoeden bestaat dat de man onwel is geworden tijdens het besturen van de heftruck, waarna hij tegen een paar kuubskisten aan is gereden. Hierbij of bij het uitstappen is de man vervolgens ten val gekomen.

Aanrijding met letsel

Warmenhuizen, donderdag 17 november

Op donderdagmiddag omstreeks 17.00 uur raakte een 82-jarige man uit Waarland gewond bij een verkeersongeval op de kruising van de Dergmeerweg en de Warmenhuizerweg in Warmenhuizen.

Het slachtoffer reed in een auto over de Dergmeerweg en wilde bij de kruising linksaf slaan. Hier kwamen juist twee autos aanrijden waarvan de voorste rechtsaf de Dergmeerweg op reed.

Mogelijk door de mist heeft de Waarlander de tweede auto niet aan zien komen. Toen hij de Warmenhuizerweg op reed botste hij tegen de auto van een 39-jarige man uit Winkel.

De Waarlander raakte even buiten bewustzijn en liep een hersenschudding op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Snelheidscontroles

Alkmaar, donderdag 17 november

Op donderdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur controleerde de politie op de Zeswielen in Alkmaar. Van de 1516 passanten reden er 85 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage 6 %. Hoogst gemeten snelheid: 73 km per uur.

De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De bestuurders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Stompetoren, donderdag 17 november

Op donderdagavond tussen 18.00 en 21.00 uur controleerde de politie op de Noordervaart in Stompetoren. Van de 642 passanten reden er 144 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage 22 %. Hoogst gemeten snelheid: 87 km per uur. Het ging hierbij om een vrachtwagen.

De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De bestuurders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Alkmaar, donderdag 17 november

Op donderdagmiddag tussen 15.15 en 17.45 uur controleerde de politie op de Bobeldijk in Berkhout. Van de 552 passanten reden er 55 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Overtredingspercentage 10 %. Hoogst gemeten snelheid: 69 km per uur.

De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De bestuurders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Alkmaar, donderdag 17 november

Op donderdagavond tussen 19.10 en 21.10 uur controleerde de politie op de A.C. de Graafweg in Opmeer. Van de 641 passanten reden er 74 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Overtredingspercentage 12 %. Hoogst gemeten snelheid: 113 km per uur.

De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De bestuurders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Verlichtingscontrole

Hoorn, donderdag 17 november

Op donderdagavond hield de politie tussen 18.00 en 21.00 uur een verlichtingscontrole op de Nieuwe Steen, Vredehofstraat en de Geldelozeweg in Hoorn. In totaal kregen 17 fietsers een bekeuring omdat zij met defecte verlichting reden.