Politie Brabant-Noord

Klusjescontrole met weinig resultaat is goed nieuws

Oss, 18-11-2011 o De politie van Oss heeft donderdag 17 november tussen 8.30 uur en 10.30 uur een op een school aan de Staringstraat een zogenaamde kluisjescontrole gehouden. De Scholengemeenschap het Hooghuis vindt een veilige school belangrijk, een school zonder wapens. Daarnaast vindt de school het belangrijk dat de omgeving van hun verschillenden locaties om deze tijd van het jaar geen overlast hebben van vuurwerk dat door hun leerlingen afgestoken wordt.

Kluisjes

Deze twee speerpunten waren aanleiding om deze controle te houden op de locatie De Bongerd. Er zijn in totaal 380 kluisjes doorzocht. Daarbij werden een zakmes, een broodmes aangetroffen en twee andere voorwerpen die men op school liever niet wil zien, een pitchvork (gebruikt in de golfsport) en een brander (gebruikt in een keuken) gevonden. De bezitter van de messen en de pitchvork krijgen een proces-verbaal of worden naar Halt gestuurd. De bezitter van de brander, dat op zich geen strafbaar feit is, zal door de school zelf aangesproken worden op het overtreden van de schoolregels.

Kledingcontrole

Ook zijn er op de school willekeurig vijf leerlingen onderzocht. Er is gekeken of ze iets bij zich hadden wat niet mocht. Dat was niet het geval.

Vuurwerk

Er is bij de controle geen vuurwerk aangetroffen.

Resultaat

Het resultaat van deze controle is klein. Maar dat is goed nieuws. Er is door de school en door de politie een duidelijk signaal afgegeven naar de leerlingen, ouders en omwonenden.