Rijksoverheid

Benoeming directeur-generaal bij het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Persbericht | 18-11-2011

De ministerraad heeft besloten de heer dr. B. (Bertholt) Leeftink voor te dragen voor benoeming tot directeur-generaal Bedrijfsleven en Innovatie bij het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

De voordracht is gedaan door minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De benoeming van de heer Leeftink gaat in op 18 november 2011.

De heer Leeftink (43 jaar) is sinds 2010 als loco-secretaris-generaal en directeur Algemene Politiek werkzaam bij het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Vanaf 2004 heeft hij bij het voormalig ministerie van Economische Zaken diverse managementfuncties bekleed waaronder plaatsvervangend directeur-generaal Economische Politiek. Van 2001 tot 2006 was hij docent International Economics, Master International Finance bij de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor was hij werkzaam bij het ministerie van Financiën.

De heer Leeftink studeerde Algemene Economie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij volgt mr. R.M. Bergkamp op die deze functie tot 14 juni 2011 heeft vervuld. Sindsdien heeft de heer Leeftink deze functie waargenomen.

De benoeming van de heer Leeftink is tot stand gekomen op basis van de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.