Beste stagebegeleider 2011: Lies Vos van Nijestee

Persbericht van ECABO

Lies Vos, praktijkopleider bij woningcorporatie Nijestee in Groningen, mag zich Beste praktijkopleider 2011 noemen. Zij werd vandaag tijdens een feestelijke bijeenkomst in Bussum, gekozen uit 34 genomineerde praktijkopleiders. Kenniscentrum ECABO schrijft jaarlijks deze verkiezing uit in de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen.

De vakjury, met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en het onderwijs, vindt Lies Vos een echte bevlogen coach. "Zij heeft veel individuele aandacht voor haar leerling en zij heeft zelfs een telefoontraining voor mbo-leerlingen opgezet. Haar oprechte interesse voor haar stagiair oogst bewondering", aldus de vakjury.

Lies Vos: "Ik train de stagiairs op gedrag, houding en effectiviteit. Ik zie hoe ze positief veranderen tijdens de stage en dan ben ik apetrots!"

Prijs
De prijs bestaat uit een sculptuur en een bedrag van 2.500 euro. Het bedrag is bestemd voor een maatschappelijk relevant onderwijsproject. Daarnaast gaat Lies Vos het opnemen tegen de praktijkopleiders van de andere kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven in de landelijke strijd om de titel Praktijkopleider van het jaar. Zeventien kenniscentra vaardigen hiervoor een genomineerde af.

Andere finalisten
De andere finalisten waren Lucy Besseler van SLO in Enschede en Hans Bos van UWV klantcontact in Groningen. Vandaag is ook de prijs uitgereikt voor het Beste leerbedrijf van 2011. Deze ging naar Aramis AlleeWonen uit Roosendaal. Meer informatie op www.ecabo.nl

Over ECABO
ECABO organiseert deze verkiezing om bedrijven met een goed innovatief opleidingsbeleid in het zonnetje te zetten. Leren in de praktijk krijgt steeds meer nadruk in het beroepsonderwijs, en veel leerbedrijven nemen hun aandeel in de opleiding zeer serieus. ECABO is het kenniscentrum voor de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen en verbindt beroepsonderwijs en bedrijfsleven.

*

Links:
http://www.ecabo.nl/verkiezing



Razende Robot Reporter