Gemeente Maasdriel



+

Maasdriel verder met 'Algemeen Programma College'

Het college van de gemeente Maasdriel gaat verder als 'Algemeen Programma College'. Dat is de uitkomst van intensief overleg tussen de fractievoorzitters, wethouders en burgemeester naar aanleiding van de ontstane politieke situatie op 11 oktober 2011.

Op 11 oktober 2011 kondigde wethouder Cees Sips in een extra openbare raadsvergadering aan per direct op te stappen.
De op 10 november 2011 vastgestelde begroting geldt nu als uitgangspunt. 'Die biedt goede handvatten. Vertrouwen, integriteit, transparantie en het objectief afwegen van belangen, daar gaat het in de gemeente Maasdriel om,' aldus burgemeester Dick de Cloe. De raad stemde tijdens zijn vergadering van donderdag 17 november 2011 in met de nieuwe werkwijze.

Het Algemeen Programma College gaat aan de slag met de begroting van 2012 als uitgangspunt. 'Deze sluit grotendeels aan bij de eigentijdse visie van 2020+, het toekomstbeeld voor Maasdriel,' zegt burgemeester Dick de Cloe, die het als zijn taak ziet te werken aan een verbetering van de bestuurscultuur. 'Het college werkt niet met een traditioneel coalitieakkoord en kan niet op voorhand rekenen op een vaste meerderheid in de raad. Het college moet steeds een meerderheid verwerven op basis van inhoudelijke argumenten en moet telkens goed zijn oor te luister leggen om draagvlak te krijgen.'

Als basis voor de gesprekken gold dat alle fracties in de raadsvergadering van 11 oktober 2011 hun vertrouwen hadden uitgesproken in de leden van het college en dat er een positieve grondhouding was om met een vorm van een 'zakencollege' aan de slag te gaan met een programma op hoofdlijnen.

Er bleek breed draagvlag te zijn voor een college met een andere binding met de raad. Omdat het college niet bedoeld is voor een korte interim-periode en niet uitsluitend bestaat uit leden buiten de directe gemeentepolitiek is de term 'zakencollege' vervangen door 'Algemeen Programma College'.

* Bezoekadres:
Kerkstraat 45
5331 CB Kerkdriel

* Postadres:
Postbus 10.000
5330 GA Kerkdriel

* Tel: (0418) 63 88 88
Fax: (0418) 63 88 00
E-mail: info@maasdriel.nl