Reumafonds

Anita Witzier en prof. Leo van de Putte geridderd

18 november 2011
Ambassadeur van het Reumafonds Anita Witzier en emeritus-hoogleraar reumatologie prof. dr. Leo van de Putte zijn beiden geridderd tijdens de jubileumbijeenkomst van het Reumafonds in de Ridderzaal. Minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid reikte de onderscheidingen en de versierselen uit.

Anita Witzier
Televisiemaakster Anita Witzier is al 10 jaar ambassadeur van het Reumafonds. In die tijd heeft zij het Reumafonds in de samenleving vertegenwoordigd. Anita Witzier vraagt namens het fonds aandacht voor de strijd tegen reuma en voor de meer dan 2 miljoen mensen in Nederland die een vorm van reuma hebben.

Anita Witzier weet zelf wat het is om reuma te hebben. Veel mensen met reuma komen er niet voor uit dat ze dagelijks kampen met pijn, vermoeidheid en beperkingen. Namens hen spreekt Anita met grote regelmaat in de media over wat reuma inhoudt voor het dagelijks leven. Ook heeft zij verschillende keren congressen van het fonds en uitreikingen van de Support Award begeleid en is ze het gezicht van het Reumafonds op 12 oktober, WereldReumaDag. Anita Witzier zet zich ook belangeloos in voor vele andere maatschappelijke organisaties.

Professor Leo van de Putte
Professor Leo van de Putte is een wereldwijd vooraanstaand reumatoloog. Onder zijn leiding werd de onderzoeksafdeling reumatologie van de Radboud Universiteit in Nijmegen opgebouwd. Professor Van de Putte heeft dan ook zeer veel betekend voor het reumaonderzoek en is nog steeds actief als reumatoloog in het ziekenhuis van Harderwijk.

Sinds 2004 is professor Van de Putte voorzitter van een van de adviesraden van het Reumafonds. Het Reumafonds krijgt gelden uit de samenleving en heeft de verantwoordelijkheid deze zo goed mogelijk te besteden. De vakkennis van professor van de Putte is onontbeerlijk voor het nemen van de juiste beslissingen.

Het Reumafonds feliciteert Anita Witzier en professor Leo van de Putte beiden van harte met de koninklijke onderscheidingen. De inzet van beiden op hun eigen gebied is onontbeerlijk voor het Reumafonds en voor de strijd tegen reuma.