Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Eerste paal behandelcentrum Schakenbosch Noord

Op de locatie Schakenbosch Noord in Leidschendam bouwen Jeugdformaat en Ipse de Bruggen een behandelcentrum voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Op donderdag 17 november 2011 sloeg Heleen Mijdam, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling de eerste paal.


Jeugdzorg plus
Vanaf januari 2013 biedt dit behandelcentrum plaats aan 98 jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Het centrum is bedoeld om deze groep jongeren zich zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen en zo zelfstandig mogelijk te laten participeren in de maatschappij.

Bundelen van kennis en ervaring
Om deze jongeren de optimale behandeling te kunnen bieden, hebben Jeugdformaat en Ipse de Bruggen de samenwerking gezocht. Ipse de Bruggen heeft de expertise over de behandeling van mensen met een licht verstandelijke beperking. Jeugdformaat heeft de deskundigheid in huis op het gebied van jeugd- en opvoedhulp.

De zorgorganisaties werken nauw samen met de J.C. Pleysierschool, die gespecialiseerd is in onderwijs op maat voor deze doelgroep. Op het terrein zal een school komen waar de jongeren les krijgen, afgestemd op hun individuele behandeldoelen.

Nieuw zorgaanbod in de gemeente
Met dit behandelcentrum springen Jeugdformaat en Ipse de Bruggen in op de vraag van het ministerie van VWS naar een behandelplek voor deze doelgroep in de regio Zuid West Nederland. Wethouder Heleen Mijdam: "Dit behandelcentrum is een nieuw zorgaanbod in onze gemeente Leidschendam-Voorburg. Het is mooi dat we hier straks deze jongeren, niet alleen uit onze gemeente maar ook van daarbuiten, kunnen helpen."