Rijksvoorlichtingsdienst

Annelore Roelofs benoemd tot lid hoofddirectie DJI

Vandaag is mevrouw mr. A.L.C. (Annelore) Roelofs benoemd tot lid van de hoofddirectie van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Zij start haar werkzaamheden op 15 januari 2012.

Met de benoeming van mevrouw Roelofs is de driehoofdige directie van DJI weer compleet. Zij wordt als portefeuillehouder Uitvoering verantwoordelijk voor het Gevangeniswezen, de Justitiële Jeugdinrichtingen, de Forensische Zorg, de Bijzondere Voorzieningen, de Dienst Vervoer en Ondersteuning en het Nederlands Instituut Forensische Psychiatrie en psychologie.

Annelore Roelofs is op dit moment korpschef van de politieregio Noord- en Oost-Gelderland. Daarvoor was zij onder meer directeur van het NIBRA en directeur Brandweer van het ministerie van BZK. Annelore Roelofs heeft zich al eerder ingezet voor de Dienst Justitiële Inrichtingen. Tussen 1988 en 1997 was zij ook bij DJI werkzaam, onder andere als directielid van de Penitentiaire Inrichting Over-Amstel.

DJI zorgt namens de Minister van Veiligheid en Justitie voor de tenuitvoerlegging van straffen en vrijheidsbenemende maatregelen, die na uitspraak van een rechter zijn opgelegd. Met zo'n 17.000 medewerkers is DJI één van de grootste overheidsorganisaties van Nederland. De 85 inrichtingen van DJI zijn verspreid over het hele land. Dat zijn onder andere huizen van bewaring, gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, detentiecentra voor vreemdelingen en forensisch psychiatrische centra.